Testing Java-Script

maanantai 10. tammikuuta 2011

Windows 7 työpöydän kuvakkeet, mistä ne tulevat ?

Päivän pähkäilyt; työpöydälläni on yhteensä 22 kuvaketta.  Omassa käyttäjähakemistossani on työpöytä-kansiossa kymmenen pikakuvaketta ja kansiota.  Työpöydällä on lisäksi 12 muuta pikakuvaketta ja roskakori.  Mistä ne siis tulevat, ja miten niitä saa poistettua?
Tarkastamalla löytyi siis Julkinen/Työpöytä-hakemistosta (piilotettu kansio)  nuo 12 kuvaketta.  Ne ovat siis kaikille käyttäjille yhteisiä.  Ihan kätevä systeemi, nyt kun sen tietää.

Jos siis haluan lisätä jonkun asian kaikille käyttäjille, niin laitan sen julkinen/ työpöytä-kansioon.  Ja jos haluan poistaa jotakin kaikilta, niin se käy myös tuolta.  Järjestän työpöydällä väliaikaisesti omat kuvakkeet oikealle ja julkiset vasemmalle, niin on helpompi muokata niitä.
Tarpeettoman monta tuntia meni tämänkin asian kanssa pähkäillessä.
Käyttäjät-hakemistossa on myös AllUsers Desktop,mikä lienee,  lukittu kansio, jonne ei pääse normaalisti.  Eikä siis nyt tarvitsekaan päästä.

Ja niinkuin duunissa pikkupomot tuovat työpöydällesi hommia, niin tässä Windowsissakin neljästä eri paikasta lykätään työpöydällesi kuvakkeita.   Tarkastin omat kuvakkeeni vielä myöhemmin.  Ja tässä näiden neljän eri hakemiston nimet.  %Käyttäjä%   on Windowsin ympäristömuuttuja, laittamalla sen tuohon rimpsuun, taitaa saada sen toimimaan.  Käyttämällä näitä kahta kansiota, voit määrittää, mitkä kuvakkeet tietokoneesi eri käyttäjien työpöydille tulevat.

C:\Users\Public\Desktop          Julkiset kuvakkeet, kaikille käyttäjille  Minulla 14 kuvaketta

Ja siis käyttäjän itse omalle työpöydälleen laittamat kuvakkeet, minulla 16
C:\Users\    Käyttäjä    \Desktop

TÄSSÄ SITTEN NÄMÄ ERI OHJELMIEN KÄYNNISTYSKANSIOT

Kaikkien käyttäjien käynnistyskansio                        Minulla 1 kuvake
C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu

Windowsin tai ohjelman asettama käynnistys.    Minulla 1 kuvake
C:\Users\  Käyttäjä   \AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup
Tämä on piilotettu hakemisto

.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.