Testing Java-Script

torstai 13. tammikuuta 2011

Windows 7 Salkku ei toimi, päivitys ei onnistu. RATKAISTU

Ja nyt ryhtyy matkareportterimme käyttämään tätä Salkku-kansiota, jolla yritetään nyt siis pitää kirjoitukset kurissa ja herran nuhteessa.  Vuosien takaiset kokemukset tästä systeemistä kehoittivat nyttenkin pitämään näpit irti aiheesta, mutta tyhmä jaksaa aina vaan yrittää.  Ohjeiden lukemiseen äärimmäisen vastenmielisesti suhtautuva blogisti kahlasi uskomattomat 9 riviä tekstiä läpi, ja on nyt siis niiden voimin lähdössä tälle hyllyvälle suolle (jota edelläkulkijoiden ruumiit reunustavat...).

1.  Perustettiin A-tietokoneelle Julkinen/tiedostot/Etanatekstit   -hakemistoon SALKKU.  Tekstit siirrettiin sinne, niitä vähän muokkailtiin siellä, ja talletettiin.  Suljettiin ohjelmat.

2.  Salkku kopioitiin USB-tikulle.  (Häh.  Joutuuko sen joka kerta tekemään?)
Huom.  kopioin, en raahannut !!  Oliko virhe?   EI OLLUT

3.  Salkkua, siis siellä olevia tekstitiedostoja käytetään  B-tietokoneesta käsin.  NIITÄ EI KOPIOIDA B-TIETOKONEELLE, EIKÄ MYÖSKÄÄN salkkua kopioida sinne.  Varmuuden vuoksi pidän B-tietokoneella kuitenkin jotakin kopiota näistä tiedostoista.  Ehkä SalkkuVARMISTUS.

4.  Aikanaan sitten MUISTITIKULLA OLEVA salkku avataan A-tietokoneessa, klikataan hiiren 2-näppäimellä; Synkronoi kaikki tiedostot.

Tämä on kaunis teoria; en ota vastuuta; olenko ymmärtänyt asian oikein, mutta yritetäänpäs nyt.  Hyllyvällä suolla tavataan.

Ja niinhän se kävikin.  Ei toimi Salkku ainakaan Windowsin ohjeilla:  "Päivitä kaikki:  salkussa olevilla tiedostoilla ei ole tahdistettuja kopioita muualla koneessa".    "Tiedostoja ei päivitetä".
Seuraavana päivänä uusi testi, huolellisesti tarkkaan ohjeita seuraten.  Poistin salkut, perustin uudestaan.  Salkku raahattiin muistitikun kansioon.  Testattiin muuttamalla tiedostoja uudessa koneessa.  Eivät päivittyneet ykköskoneeseen.  Tunnistivat salkut sentään toisensa.  Sitten salkku 1-koneessa korruptoitui tavalliseksi kansioksi; sen sisältöön ei pääse käsiksi.  HiphahHei, sen tuuli vei!  
Johtopäätös:  ei ole Windows vieläkään saanut palikkaansa toimimaan.  

SAIN SEN SIIS TOIMIMAAN NÄIN:  KUN VIHDOIN OIVALSIN HOMMAN IDEAN:
- Tiedostot siis ovat normaalisti tavallisessa kansiossa ja siellä on myös SALKKU.
- Muokattuasi tiedostot, kopioit ne salkkuun JOKA SIIS ON TÄSSÄ KANSIOSSA
- Kopioit salkun sitten siirrettävälle tietovälineelle.
- SALKUSSA olevia tiedostoja muokataan AINA vain  2-tietokoneella.   2-tietokoneella ei voinut suoraan lisätä tiedostoa salkun sisälle.
Kokeillessa muutin vain kahta tiedostoa 2-koneessa, mutta SALKKU päivitti sitten kuitenkin kaikki tiedostot 1-koneeseen.  Joku siis vielä mättää, onko se vika koneiden kellonajoissa?

JA TIEDOSTOTKO SIIS OVAT KOLMESSA PAIKASSA?
1-koneen kansiossa,   1-koneen salkussa ja siirrettävässä tietovälineessä.
JA SYNKRONOINTI SIIS synkronoi tiedostot KAHTEEN PAIKKAAN ??
- siis 1-Koneen SALKKUUN  ja 1-koneen tiedostoihin    (ONKO NYT YMMÄRRETTY OIKEIN?)
TESTAUS JATKUU    Ja  Entäpä kun sitten 1-koneessa teen taas muutoksia!  Miten se salkku sitten synkronoi muutokset siirrettävään tietovälineeseen?   Taasko raahataan ja kopioidaan?
Kyllä tämä systeemi tuntuu aika ihmeellisen hämärältä...
Taitaa siis olla jo vanhentunut systeemi.   Synkronointikeskus siis taitaa olla parempi tapa.

Suunnitelma, joka siis viivästyi, mutta ratkesi hiljalleen.
Jotta saisin asian edes vähän monimutkaisemmaksi perustan toisenkin salkun, jossa on eri kirjoitukset, mutta jonka synkronointi kulkee vastakkaiseen suuntaan.  Hauskoja aikoja siis edessä.
.

2 kommenttia:

  1. Yksinkertaisempi keino voisi olla käyttää jotain synkronointi palvelua, kuten Ubuntu ONE (Saatavilla myös Windowsille) tai Dropbox (Windowsille Linuxille ja Mac OS X:lle.)

    Ubuntu One : Home https://one.ubuntu.com/
    Dropbox - Home - Online backup, file sync, and sharing made easy. https://www.dropbox.com/

    DropBoxilla on hieno mainos. Kokeilen sitä itse pian.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, pitääpä kokeilla johonkin. Evernote on myös aika kiva ilmainen muistilappu-ohjelma, joka synkronoi itsensä verkkoon. Käytän sitä kahdella eri koneella ja hyvin toimii. Tuo "salkku", systeemi, joka on oikeastaan vain puolikasta synkronointia, on parhaimmillaan silloin, kun ei ole verkkoyhteyttä saatavilla.

    VastaaPoista

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.