Testing Java-Script

maanantai 17. tammikuuta 2011

Cobian Backup Varmuuskopiointi; käyttökokemuksia. ONGELMA !

Cobian Backup haluaa väkisin joka kerta kopioida KAIKKI TIEDOSTOT.  Ks. Lopusta... 

Copian Backup, Amanita, on ilmainen ja toimii hyvin, voin hätäpäissäni suositella. Tosin minulla ei ole siihen pätevyyttä.  Ohjelmia hankkiessaan kannattaa valita se, joka on saanut eniten tähtiä.
Etsin netistä jonkun käyttökokemuksia tästä, ja kun ei löydä, niin pitää kirjoittaa itse.  Olen käyttänyt aina tätä, kun tuosta typerästä Nero-backupist pääsin eroon.

Nyt minulle tuli sellainen ongelma, että erään käyttäjähakemiston, jonka koko oli  4.5 Gigaa, varmistustiedostot paisuivat viikossa  18.5 Gigan suuruiseksi. Tässä alkuvaiheessa se ei haittaa, tilaa toki on.  Mutta kun päivän työn jälkien perheessämme vaati tunnin kestävän varmistuksen, niin se oli jo liiallista.
 Oma vika.  Taas piti mennä ohjeita lukemaan... YÄK YÄK YÄK!   Minua välillä kadutti, että olin ottanut suomenkielisen version.  Mikähän kapulakääntäjä oli ohjetiedoston tehnyt....

Valitsen  Varmistustyö/Muokkaa/Asetukset:
Siis ruksaan:   Säilytetään täysiä varmistuksia VAIN 3 (muutan kahteen myöhemmin)
Ja otan toistaiseksi pois tuon, luo erillisiä varmistuksia aikailmoituksin, toiminnon.
Pientä ihmettelyä minulla vielä on tämän ohjelman kanssa.

Ongelmaksi ohjelmaan jää vielä, että se tekee kohdekansioon valtavan määrän tyhjiä hakemistoja.  Ovatko ne tarpeellisia?  Vievätkö ne tilaa?  Cobian ilmoittaa Lokissa punavärillä jostakin Global-Root- hakemistosta, jota se ei pysty kopioimaan, lie jotakin Windowsin salatiedostoja.

320 Gigan suuruista levyä varten minulla on 500 Gigan Passport-ulkoinen levy.  Siellä on lisäksi valokuvat aikaisemmilta vuosilta, noin 100 Gigaa.  Tilapula voi siis yllättää pian, mutta sitten ostetaan kuville erikseen oma levy.

17.1.  Asetin ajastintyypiksi manuaalisen.  Muuten ohjelma häiritsee koneen käyttöä.
8 eri varmistusta; 3 käyttäjää, Käyttäjät/Muut, Julkinen, Ohjelmat ja TOTALBACKUP
Aikapula voi pakottaa minut siirtymään Windowsin omaan varmuustoimintoon.  Se ainakin on todella vaivaton.  Sillä voisi ottaa levystä kokonaisvarmistuksen ja pitää Cobianilla pieniä käyttäjien varmistustietoja.  Aika näyttää.

Ja nyt on Cobian-kuvake kadonnut ilmaisinalueelta.  Sama juttu tapahtui edellisessä koneessani.  En pääse käynnistämään ohjelmaa edes Windowsin kautta, koska "ohjelma on jo käynnissä, katso ilmaisinalueen kuvaketta".  !!!     Voi P.  Ja Windows  #%&# tyrkyttää sisukkaasti omaa varmistusohjelmaansa.

On kyllä aika hassua että Cobianin lokitiedosto ei näytä työn päätteeksi; MINNE varmistus on tehty.  PALJONKO tilaa varmistus vei.  Muita tietoja kyllä on.

ARTIKKELIA TÄYDENNETÄÄN  


Ongelmana on nyt kroonisesti se, että Cobian Backup tahtoo väkisin tehdä esim. 7 Gigan kokoisesta Programs hakemistosta joka kerta täyden kopion.  Vaikka väännän millaiseksi asetukset, niin aina tulos on tuo 7 Gigaa ja tunti !!  Jotain p:tä tässä ohjelmassa on.  
Varmistusten  pito tuosta hjakemistosta on siis mahdotonta.  Parissa Users-hakemistossa se toimii.  
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.