Testing Java-Script

tiistai 18. tammikuuta 2011

Stumbleupon, Televisiomainen verkko-hakupalvelu Käyttäjä-arvio.

Laitoin Google Chrome-selaimeeni aikoinaan tämän pikanäppäimen, ja nyt pääsin aloittamaan sen käyttämistä.  Lyhyt rekisteröityminen ja sitten sain ruksata kätevästä ruudusta itseäni kiinnostavat aiheet.  Pääsin nopeasti selaamaan isoja laadukkaita verkkosivuja.  Selaamiseen tuli tosiaan television kanavasurffaamisen tuntu.
http://www.stumbleupon.com/home/ 


http://fi.wikipedia.org/wiki/StumbleUpon   Kertoo asiasta:

"StumbleUpon on kaupallinen WWW-hakupalvelu, jossa yhdistyvät selainkäyttäjien välisen sosiaalisen verkoston periaatteet valikoista käsin luotaviin blogeihin. Internet-selaimeen asennettava lisäosa luo työkalupalkin, joka automatisoi WWW-sivujen keräämisen, jakelun ja arvioinnin eri kategorioihin perustuvalla menetelmällä.
StumbleUponin käyttö muistuttaa television käyttäjille tuttua kanavasurffausta. Rekisteröidyt käyttäjät voivat asentaa StumbleUponin Firefox, Mozilla Suite ja Internet Explorer -selaimiin. StumbleUponin avulla käyttäjät arvioivat WWW-sivuja yksinkertaisella "peukalo ylös, peukalo alas"-menetelmällä. Kukin käyttäjä voi luoda kiinnostuksensa kohteita vastaavaan profiilin, jonka perusteella samankaltaisen profiilin omaaville StumbleUpon suosittelee hyvät arviot saaneita WWW-sivuja. Arvioita voi tehdä myös kirjallisesti, mutta sivujen luokittelu suosituimmuusjärjestykseen tapahtuu kumulatiivisesti käyttäjien "peukalo ylös"-suositusten perusteella."  

TÄÄ ON KIVA!  Varmasti tulen käyttämään tätä.  Ruksaan tietoisesti eri asioita kuin Googlen syötteenlukijassa.  Saan tehtyä tästä ikäänkuin toisen kanavan itselleni.  
Tuo asioiden merkkaaminen Peukaloa nostamalla on hidas ja kömpelö.  Ja se pompahduttaa aina pois selattavasta ruudusta.  Sitä ei siis voi käyttää.  Jaa, sitten myöhemmin se oppikin tavoille, pysyy samassa ruudussa.  
Mutta tämä ohjelma siis oppii minun katselutottumukseni.  Katsotaan.  Tuo iso maailmankartta oli kiva, ruksasin Alaskan, Kanadan ja Norjan rannikoita ja sain nähdäkseni kuva-valikoiman kyseiselyä alueelta.  
Tämä on kiva ja tähän tutustuneet jäävät helposti koukkuun!
Sitten huomasin, että ihmisten seuraaminen ja heidän mieltymystensä katsominen on helppoa ja kannattavaa, kelaat ruutu toisen jälkeen ja valikoit sopivat Hiiri-2:lla uuteen ikkunaan.
OMIEN MIELTYMYSTEN laittaminen on tärkeää.  Siitä kai tämä ohjelma pystyy sitten ennakolta valitsemaan katsojalle sopivaa aineistoa.  Siinä on 16 pääruutua, joiden takana on aina 30-40 ala-otsikkoa.  Ruksasin noin 120 asiaa.  Kyllä nyt riittää koneella purtavaa.

Edelleenkin tästä puuttuu sellainen pikakelausmahdollisuus; Miksi ei voisi saada ruutu kerrallaan nähtäville, siitä voisi merkata tähdellä kiinnostavat.  Sen pitäisi olla yhtä nopeata kuin Picasa-kuvien katselu ja tähdittäminen.  Nyt tämä hakee verkosta megatavun kokoisia tiedostoja tai ison yksittäisen kuvan.  Kestää noin 15 sekunttia ennenkuin saa seuraavan tiedoston nähtäväkseen, ainakin jos painaa tuota Stumble-näppäintä.  Missä siis on NEXT-näppäin?  
TÄYDENNETÄÄN:
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.