Tässä kokoelma internetistä löytämiäni linkkejä etanaruoka-resepteihin ja muihin artikkeleihin.
http://www.ruokaohjereseptit.fi/ruokaohjeet/etana/
Etanoita Burgundin tapaan, resepti ja ohje ym.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kotilot Kotiloita on hyödynnetty ravintona kauan, ja niitä pidetään nykyään gastronomisena herkkuna.
http://www.keittotaito.com/erikoisherkkujen_valmistus_ja_tarjoaminen.html
Pieniä rantaetanoita yleensä viinitarhakotiloita, mutta suomalaisia lehtokotiloitakin voidaan valmistaa ruoaksi. Kotiloiden annetaan paastota tai syödä persiljaa 2 - 3 viikkoa viileässä, jolloin niiden suolisto puhdistuu.
http://pastanjauhantaa.blogspot.com/2005/10/etanapannu-sinihomejuustolla-ja.html
http://www.perhokalastajat.net/keskustelu/viewtopic.php?f=30&t=30345
Etanat taimenten ruokana
http://keskustelu.suomi24.fi/node/3987238 Etanat ja made.
http://elisa.net/ruokajaviini/reseptit/?id=U001331 Auravoilla täytetyt etanat.
http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/artikkeli/Etanat/1135244633386
24 etanaa ja 24 kotiloa, merisuolaa, valkosipulia, persiljaa, sipulia
http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=2&t=18329&view=next
Lehtikoteloita ruuaksi, keskustelu aiheesta.
http://suomisanakirja.fi/etana Aika kattava artikkeli aiheesta. Täältä löytyi myös artikkeli "Etanaposti", mutta ei vielä artikkelia "Etanatikku". Aika hämmentävää...
Oma reseptimme on tietenkin: Etanoita tikussa, nuotiolla paistettuna snapsien kera.
.
Mielenkiintoisia ohjeita.
VastaaPoistaItse olen resepteineni Kotikokki.net
Ja muutama sata reseptiä on mulla siellä ,nimellä peetu1
Mutta etanareseptiä ei ole, pitääkin katsoa, löytyykö sieltä yleensäkään niitä koko *kokista*.
Mutta paljon hyviä ohjeita löytyy muita jos kiinnostaa, käy kurkkaa.
Tuo peetu1 profiilini tulee KISSASTA, joka minulla aikoinaan oli.
Hei ja kiitos kommentista blogissani :D