Testing Java-Script

sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Saksa ja saksalaiset; huomioita blogiini tulleesta uudesta lipusta.

Tervetuoloa blogiini lukijaksi, Saksan alueelta tullut.  Voisi olettaa, että sivujani selailevat suomalaiset, turistit, tai muuten vaan saksassa vierailulla ollut opiskelija tai it-alan ammattilainen.

Siis mielipiteeni ja ajatukseni Saksasta.  Tunsin aikanaan, 70-luvulla, noin 20 vuoden iässä voimakasta negatiivista tuntemusta Saksaa kohtaan.  Sen lähteenä oli pääasiassa II-maailmansodan loppumelskeissä suoritettu Lapin tuho.
Jossain vaiheessa opiskelin saksan kieltä parin vuoden ajan omatoimisesti aika huonolla menestyksellä; kieliopista, mikä sana on suomalaisille useimmiten "hammaslääkäri" -sanan veroinen irvistystä aiheuttava sana, en edes yrittänyt päästä perille.  Parisataa sanaa kai opin ja pystyn jotakin lukemastani ymmärtämään.
Kielen opiskelussa minua hämmästytti eniten se, kuinka sen aikana mielipiteeni Saksasta koki perusteellisen muutoksen; kun tutustui maahan tätä kautta, niin sen kulttuuri ikäänkuin syöpyi mieleeni vastustamattomalla voimalla.  Hämmästyin tätä ajatteluni muutosta ja se tapahtuma toi minulle paljon uutta tietoa ihmisen käyttäytymisestä.
Saksa on suuri kulttuurimaa, se on toiminut monessa asiassa Euroopan keskuksena.  Suomeen tuotiin aikanaan ensimmäiset tehokkaat aurat sieltä, ja ne mahdollistivat ensimmäisen kerran tehokkaan maanviljelyn.  Lukemattomat suomalaiset olivat opiskelemassa tai muuten vaan tietojaan avartamassa Saksassa.
Toisen maailman tapahtumat...  No, ne ansaitsisivat oman artikkelinsa.  Ne tapahtumat ovat anteeksiantamaton rikos ihmisyyttä vastaan, ja saksan kansa tulee ikuisesti kantamaan oman vastuunsa niistä.  Samoin kantavat muutkin kansakunnat, jotka vaieten sallivat tämänkaltaiset tapahtumat, ennen, nyt ja tulevaisuudessa.  Kansan on elettävä oman historiansa kanssa.

Saksalaiset turistit, joita Suomessa paljon näkee, ovat miellyttävää, rauhallista väkeä.  Liftareista maailmalla olen kuullut paljon mukavia juttuja.  Ihailen Saksaa maana, sen kauneutta ja monipuolisuutta.  Saksalainen tapa tehdä työtä, suunnitella, no sehän on jo käsite.  Voin huoleti ostaa saksalaisen auton.
Saksan televisio DW näkyy meillä ja seuraan ihastuneena ohjelmia joissa näkyy saksalaisia vanhoja taloja; upeaa!  Ja hienot jalkapallojoukkueet Saksalla on.  Kannustin viime MM-kisoissa Saksaa lähes loppumetreille asti.  Saksa on nykyisin Euroopan sydän; voisi melkein sanoa, että Euroopan tärkein maa.  Siitä voisi etsiä jotakin kielteistäkin; Miksi Saksa ei järkeistänyt ajoissa tätä kammottavaa muuntajasotkua, minkä teollisuus minun kotiini toi; 8 erilaista muuntajaa eri laitteille; Miksi ei olisi voinut olla vain yhtä yleismallia?
Hoitakaapa asia, kun kerran olette siellä Euroopan keskellä!  Ja samantien muutakin järkeä Euroopan alueen kuluttajien arkeen;   Joo, Järjestäkää samanlaiset pölypussit kaikkiin imureihin.

Ei muuta tässä vaiheessa; tsemppiä vain hienolle maalle ja kansakunnalle;  Ottakaa espanjalaisilta jalkapalloilijoilta oppia hyökkäävyydessä ja ....      ja....    Hmmm.  Muutenhan asiat ovatkin ihan reilassa.  Hyvin olette järjestäneet, kiitoksia.  ja tervetuloa vaan jatkossakin lukemaan ja katselemaan kuvia.
Ai, niin.  Voisitte Te kyllä perustaa Suomeen verkkoyhteyksiä tarjoavan palvelun, kun nämä täkäläiset ovat tätä, mitä ne nyt ovat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.