Testing Java-Script

torstai 16. syyskuuta 2010

Kirjat, jotka ottaisin mukaan asutulle saarelle. Mielilukemistani.

Aloitin konettamisen tänään 7.45.   Myöhäistä!  Windowsilla eilen tietoturvapäivityksiä, aamulla verkko käynnistyi hyvin, eikun UPEASTI.  Äääääh:   Hyvä Saunalahti.  Se on vaikea saada ulos suustaan.  Chrome meni jumiin, käynnistin koneen heti uudestaan.  Luulen, että Microsoft ja Google tappelevat keskenään, Upean Googlen Chrome-selaimen lienee äkkiä vaikea mukautua Microsoftin uusiin oikkuihin.
   Haukkumavuorossa tällä viikolla on ehdottomasti Microsoft ja Explorer.  Defender ei anna minun päivittää Javaa, ei anna käyttää varmistusohjelmaani.   Nettiselaimesta Explorer olen onneksi päässyt eroon.  Vaihdan ensi sijassa toiseen käyttöjärjestelmään.  Lienee Ubuntu.

Sain nyt vihdoinkin Flag-Counterin toimimaan.  Kiva nähdä lippuja!  Kiitoksia kävijät.  Se velvoittaisi pitämään blogin paremmassa kunnossa kuin mitä se on, mutta ei ihan vielä ehdi, jaksa, viitsi ja jouda.  No, tärkeintä on runsas tietomäärä sanoin kirjailija sotkuisen pöytänsä ääressä.  Kirjaakohan Flag-Counter myös omat käyntini?  Bloggerin tilasto mittaa ilman minun käyntejäni, sen tilastot ovat huomattavasti suuuremmat kuin tämän Flag-counterin.  Missä siis loput liput luuraa??

No, asiaan.  Päivän teemaa valitaan tässä vaiheessa;  päiväkirjaa, ruikutusta, tai asiaa vaiko tunnelmia???   Jostakin tuli mieleen kirjat.  En nykyisin enään pysty pahemmin lukemaan; kymmenkunta omaa romaaniyritelmää on kesken novelleista puhumattakaan ja parisataa laulutekstiä työstettävänä.  Jos luen kirjoja, niin otan jonkun kirjailijan 8 teosta ja selaan ne läpi 15 minuutissa.  Ja sitten seuraava kirjailija käsittelyyn, tämä kerran kuussa.  En koe, että millään kirjalla olisi sanomista minulle, että mikään voisi olla riittävän lähellä omaa maailmaani.

Mutta mielikirjani:  Perustelut ja kertomukset niistä seuraavat myöhemmin.  Järjestyskään ei ole tämä, laitan sen vain kirjoittamista varten.


1.  Ylpeys ja ennakkoluulo.   Jane Austin.         UPEA.  Englanninkielinen nimi Pride and prejudice

2   Kapteeni Corellin mandoliini    Louis de Bernieresin kirja

3 Sormusten taru    J.R.R. Tolkien

4  Demian               Herman Hesse                  Päähenkilö joutui pahoihin vaikeuksiin.  Elin synkässä tilanteessa hänen kanssaan.  Sitten Demian tuli ja selvitti ne hetkessä.  Vapautus!  Älä sinä lue tätä, et kuitenkaan pysty kokemaan samaa kuin minä.  Lyhyt novelli

5 David Eddings   Sarja:  Belgarion, Polgaran taru, Belgarath ym.

6 Muumikirjat

7 Andrea Camilleri     Viulun ääni ym. hienot hänen salapoliisiromaaninsa.

8 Victor Hugo,   Kurjat   Mahtava, kiehtova suurromaani

9  Mark Twain    Bakerin (?)   sininärhitarina  novelli

10  Leskov    Tuomiokirkon alttaripalvelijat  (Ekalla kerralla oli tavattoman hauska, ei sitten enään).

11   Sierfried Lentz           Kotiseutumuseo


12   Aleksis Kivi    Seitsemän veljestä   Se on hyvä ja kieli on vivahdeikasta.

13  Ruotsalainen dekkarikirjailija, oliko se Arvidsson vai kuka....      Hyvät herrat, sarja (rehtori pankkirosvona)

14     Pertti Duncker    Matkat Merivuokko-veneellä

15     Joku venäläinen toinenkin pakko laittaa...  No Turgenjev

16     Joku runoilija voisi olla....    Lermontov

17     Konstantin Paustovski, Maksim Gorgi,  tältä suunnalta kertyy mestareita, enkä edes niihin suurimpiin ole vielä puuttunut.

18    Günter Grassin  joku kirja jota en ole lukenut

19    Öööhhh    joku uusin Nobel-kirjailija.....  pitäisi kysyä joltakin, en kyllä tiedä nyt yhtään

20    sitten lopuksi....  Joku amerikkalainen tai englantilainen...


Kesken jää, pitää käydä Facebookista tarkkailemassa, mitä on sinne laittanut.   Mutta olihan tässä jo hyvä alku.   Näillä pärjää asutulla saarella varmasti viikon.

TOISAALTA.....  voisin aivan hyvin ottaa mukaani jonkun toisen suosittelemat 20 kirjaa!  Joo.  Jätä tänne oma suosikkilistasi, niin katsotaan.  Ja jos en viihdy saaressa, niin saat palautetta...


Anteeksipyyntö lukijoiltani olisi paikallaan tämän sottuisen tekstin vuoksi, mutta säästän sen siihen hetkeen asti, kun joku on antanut kommentin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.