Testing Java-Script

lauantai 25. syyskuuta 2010

Mikä voisi pelastaa Matti Nykäsen, Suomen suurimman urheilusankarin ?

Muistan koko ikäni sen, kun hyppyrinnokkaa ei näkynyt sumun keskeltä, kuvaruutu oli harmaa ja selostajan jännnittynyt ääni lausui Matti Nykäsen nimen.  Ja sieltä Matti tuli, hyppäsi ja VOITTI!  


Matti Nykänen oli Suomen suurin urheilusankari ja ihmettelen, jos joku suomalainen joskus pystyy hänen veroiseensa suoritukseen.  


En ole seurannut hänen sekoilevaa elämäänsä sittemmin, enkä halua tässä siihen puuttua.  


Nykänen oli korkealla ja hän on pudonnut korkealta.  Hän on ainoa ihminen, joka on tämän tehnyt Suomessa näin kiehtovan voimakkaasti.  
On monia urheilijoita, taiteilijoita, tutkijoita ym. jotka ovat olleet loistavia omalla alallaan, mutta jotka eivät ole muuten pärjänneet elämässä.  He eivät ole osanneet soveltaa tätä osaamistaan muille aloille tai omaan elämäänsä.   Heille on ehkä tullut yllätyksenä se, että yhden alan taituruus ei autakaan tavallisessa arjessa.  


Huipulla on yksinäistä ja erityisen yksinäistä on olla suomalainen huipulla.  
Suomalaiset tarvitsisivat apua sekä huipulla olemisessa, että sieltä putoamisesta selviämisessä, yleensäkin apua elämässä.  


Suomalaiset tarvitsevat Matti Nykäsen kertomaan rehellisesti omasta elämästään.  


Suomalaiset tarvitsevat Matti Nykäsen kertomaan suomalaisille mitä on olla huipulla, mitä on olla putoaja, mitä on olla pohjalla ja mitä on yrittää nousta sieltä.  Suomalaiset tarvitsevat Matti Nykäsen joka kiertää kouluja ja urheiluseuroja kertomassa erästä tarinaa Suomesta, erästä tarinaa suomalaisuudesta.  Opettaa nuoria kestämään elämän haasteet.  
Kertomaan näistä asioista rehellisenä, selvänä, tosiasiat tunnustavana ja uuden elämän aloittaneena.  Jotta me oppisimme jotakin.  Jotta muille ei kävisi enää niin kuin Suurille Ihmisille tässä maassa joskus tapaa käydä.  


Monen suomalaisen laulajan, sanoittajan soittajan ja taiteilijan kohtalo on ollut surullinen.  
Ajattelen Rauli Badding Somerjokea, toivon, että hän olisi viimeisellä keikallaan laskenut kitaran maahan ja kertonut yleisölle rehellisesti omasta tilanteestaan sen mitä olisi voinut kertoa.  Olen varma että Suomi ja suomalainen yleisö olisi ymmärtänyt.  
Toivon parempaa elämää näille merkittäville ihmisille, jotka ovat niin paljon antaneet meille suomalaisille.  


Lähdepä Matti liikkeelle ja hoida homma.  Syöksy taas kerran sumusta ja valloita taivas.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.