Testing Java-Script

keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Apple ja iTune änkesivät itsensä koneeni jokaiseen käyttäjähakemistoon.

Käyttäjäkokemus  iTunes, Apple-ohjelmasta.       Tätä artikkelia täydennetään myöhemmi...

Käytin iTunes-ohjelmaan PodCastien lataamiseen Yle-Arena sivuilta, Anonyymit kotikiusatut, Aristoteleen kantapää, musiikki- ja historiaohjelmia.  Myös englantilaisilta kanavilta.
Käytän niitä musiikkiohjelmia, mutta en ole aikeissa ostaa sieltä mitään.  Tosin se taitaisi olla helppoa, kun pankkini on väkisin tuputtanut minulle kortin, jossa lukee mm.  VISA.  Samoin iTunes yrittää väkisin tuputtaa TILIÄ.   Se kuulostaa pahaenteiseltä lähes rahattomalle ihmiselle.
Nämä firmat hamuavat ahnaasti ihmisten lompakoita joten kannattaa olla tarkkana ja ottaa päättäväinen EI-asenne.  Musiikkia tulee valtavasti radiosta, eikä millään ehdi kaikkia mieliohjelmiaan kuunnella.  Minä en ole kotona ollessani ehtinyt pariin kuukauteen kuunnella radiota, enkä myöskään omalle koneelle tallennettua  musiikkia.  iTunes on siis käyttämätön, ikäänkuin varalla koneessani.
Podcastit se onkii verkosta ihailtavan notkeasti, mutta ei millään suostu tallentamaan niitä siihen hakemistoon johon haluaisin; siis JULKINEN-hakemistoon.
iTunes haluaa väkisin tehdä jokaiselle käyttäjänimelle omat arkistonsa, enkä saa niitä yhdistettyä.  En myöskään tyypilliseen tapaani halunnut lukea käyttöopasteita, vaan siirryin suoraan käyttämään ohjelmaa.
Ohjelma on ollut minulle hyödyllinen, kai sitä voisi suositella paljon musiikkia ja radio-ohjelmia käyttävälle.
En varmaan ole vielä kaikkia sen mahdollisuuksia löytänyt, joten tuo hakemisto-ongelmakin voisi ratketa.  Tietenki Apple haluaa mahdollisimman monta käyttäjää itselleen, siinä mielessä se suosii tilannetta, jossa joka koneella on monta eri musiikkikirjastoa.  Perhekäytössä se voisi toimiakin, mutta toisaalta sama hoituu erillisten soittolistojen kautta.
Ohjelman ulkoasu oli miellyttävän hillitty ja toiminta kai suht nopeaa.
Haluan muutamia musiikkiaarteita, mutta en aio ostaa niitä, Applelta.  Tosin on eräs levy...
No, jää harkintaan.  Eihän se olisi paljon, jos 20 Euron tilin avaisi...  Sitten olisi Applella jo imukärsä minun lompakossani...
Toisaalta se sykähdyttää kummasti, kun joskus harvoin kuulee radiosta sen suuren suosikkinsa.  Siis Apple saa koneessani uinua ruususen unta.
Talletin PodCasteja noin 4 Gt.  Ne oli varattu sateisiin ja tuulisiin päiviin saaristossa.  Niitä ei tullut, enkä ole enää pariin kuukauteen tallettanut uusia ohjelmia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.