Testing Java-Script

perjantai 24. syyskuuta 2010

USA, Amerikan Yhdysvallat, United States of America, tervetuloa blogiini

Kirjoitin tämän tekstin jo kertaalleen, mutta blogger katsoi parhaaksi tuhota sen.  Kaivellaan siis muistin kätköistä uudestaan, se mitä voidaan.

Blogiini on ilmestynyt uuden lukijan merkiksi Yhdysvaltojen lippu, ja koska lupasin kirjoittaa artikkelin maasta aina kun sen lippu ilmestyy, niin tässä tämä artikkeli nyt sitten tulee.

Olen kiitollinen Yhdysvalloille siitä mitä sen sotilaat maailmalla ja Euroopassa saivat aikaan toisen maailmansodan aikana; pelastivat maailman natsismilta ja totalitarismilta.  Koko Euroopan asukkaat ovat velkaa saman kiitoksen.  Työ oli upea, hienosti suoritettu, yhteistyö ja kanssaelo muiden liittoutuneiden, erityisesti Englannin, kanssa oli upea.  Minulle, ja muille militaria/sotahistoria-faneille tässä on ehtymätön tutkimisen lähde.  Lukemattomat Yhdysvaltojen sotilaat kantoivat raskaan uhrin taistelussa ja Yhdysvaltojen kotirintaman työ mahdollisti muiden valtioiden tehokkaan taistelun.  Näistä siis suuri kiitos.


Tämän sodan jälkeen Yhdysvallat on osallistunut lukemattomiin muihin sotiin ja poliisitoimiin, joista osa on ollut oikeutettuja.  Niistä voisi kirjoittaa oman artikkelinsa.

Yhdysvaltojen perustaminen ja historia olivat kiehtovia, ja täynnä värikkäitä tapahtumia.  Sen taide ja kulttuuri eivät yllä vanhempien eurooppalaisten valtioiden tasalle, mutta ovat silti hienoja.
Minulla, kuten jokaisella helsinkiläisellä on tilaisuus ilmaiseksi perehtyä laajaan amerikkalaiseen kirjallisuusaineistoon yliopiston kirjaston tiloissa sijaitsevassa America Research Centerissä, Senaatintorin lähellä.  Helka-kirjastokortti on ensin hankittava.  Sieltä sain myös ilmaiseksi teokset American Litterature, geology, Short History.  Samassa paikassa on myös slaavilaisen kirjallisuuden osasto.

Tämä on ylistävä artikkeli, ja jos sanonkin jonkun kitkerän huomautuksen, niin pysyköön tämän artikkelin sävy myönteisenä, niinkuin mielipiteenikin tästä suuresta, kiehtovasta tekniikan ja viihteen suurvallasta.

Itse en aikoinaan poliittisten mielipiteideni takia olisi päässyt matkustamaan Yhdysvaltoihin, en tiedä, miten nyt olisi laita, jos yritystä, rahaa, tai matkustushalua olisi.

Yhdysvallat maailman johtavana talousmahtina lienee merkittävältä osalta vaikuttanut siihen, millaiseksi maailman taloudellinen järjestelmä on muodostunut (ON TEHTY....).   Ja tuo järjestelmä on mielestäni pahinta riistoa, mitä maailmassa harrastetaan, ja se tuottaa suurta kärsimystä kehitysmaissa.
Tästä aiheesta voisi kirjoittaa oman artikkelinsa.

Toivotan yhdysvaltojen kansalaisille menestystä ja onnea.  Ja presidentti Obamalle tsemppiä.

Toivotan menestystä Afganistanin demokratisoimisessa ja sen huumetuotannon pysäyttämisessä.

Samalla kehoittaisin korjaamaan omassa maassanne olevat ihmisarvoa alentavat epäoikeudenmukaisuudet ja myös maailmalla toimimaan siten, että ihmisarvon kunnioittaminen näkyisi kaikessa maanne politiikassa ja käytännön toimissa.

Hienolle maalla ja sen upeille asukkaille kiitos.  Ja kiitos, että joku vaivautui pistäytymään blogiini.

Ja Oho!!!   Taas olin unohtaa Yhdysvaltojen kansallislaulun.  Löysin vuosia sitten Uudenkaupungin kirjastosta nuotit ja sanat tähän upeaan lauluun.  Ne olivat G-duurissa ja kopioin ne hartaana ja suurta vaivaa nähden käsin paperille.  Laulun tunnelma, sanat, sävel ja koko sen laulun tarina, kertomus, ovat suurenmoisia.  Mielestäni tämä on maailman paras kansallislaulu.  Itse joudun sen esittämään E-duurissa ja olen opetellut vain ensimmäisen säkeistön.  Hmmm..  pitääpä joskus vilkaista, mitä toisessa säkeistössä on.  Kiitos siis tästäkin hienosta laulusta.


Tämä jo kertaalleen tuhoutunut artikkeli ei varmaankaan saavuttanut alkuperäisen tekstini kauneutta ja lennokkuutta :) mutta yritys oli hyvä.

Kirjoitan artikkeliin varmasti vähitellen jatkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.