Testing Java-Script

lauantai 11. syyskuuta 2010

Ruoka-ohjeita: Heikin makkarasoppa, Heikin hernekeitto, Heikin etanatikku

Aaah... tästä tulee hyvää! laitan vielä kuviakin tähän. Mutta reseptit tässä ensin lyhyesti.

Heikin makkarasoppa kuudelle. Kahdeksan litran kattila.

Paljon kokonaisia mustapippureita. Valkopippuria kohtuullisesti, suolaa.
Perunoita ja porkkanaa pilkottuna kiehumaan,Lisätään iso kokonainen sipuli pilkottuna.
5 min päästä lisätään kokonainen hieno parsa pilkottuna, siis se kukkaparsa. TÄMÄ ON KAIKKEIN TÄRKEIN JA RAVINTORIKKAIN AINESOSA, JOSTA KOKO KEITTO SAA LUONTEENSA. Sen vartta pilkottuna haluttu määrä. Joskus joutuu käyttämään pakasteparsaa. Purjoakin voi lisätä renkaina.

Kokonainen HK:n sininen lenkki pilkottuna viinirypäleen kokoisiin paloihin.
Kokonaiskeittoaika 10 min. Keiton on hyvä olla aika nestepitoinen, ihmiskeholle on tärkeää saada
paljon nestettä.

Ruoka-ainekset valmiina.  Porkkanoita oli vain noita nysiä ja parsa oli pakasteena.








Kattilassa kiehutaan









Tätä voi syödä vaikka joka viikko eikä taatusti kyllästy.




Heikin Makkarasoppa, parsaa, purjoa, porkkanaa, perunoita ja HK:n sinistä, Purjoa, valkopippuria ja mustapippuria.



Seuraavaksi tulossa:
HEIKIN HERNEKEITTO AHNEELLE JA NÄLKÄISELLE MIEHELLE.

Keitä yksi iso pilkottu porkkana 5 min. Lisää iso kourallinen pilkottua parsan kukintoa. Lisää purkillinen Kotikokki-hernekeittoa. Silppua siihen vielä puolikas HK-lenkkiä ja anna kiehua vielä pari minuuttia. Maukasta ja riittää 2-3 aterialle. Ja siihen voi kolmantena päivänä lisätä makkaraa. Sitten voi hiljalleen jatkaa keittoa muilla ainesosilla. Viidennen päivän koittaessa suositellaan jo valmistamaan uusi keitto.



HEIKIN ETANATIKKU :) SAARESSA NUOTIOLLA VIERASVARAKSI.

Kerätään lauma etanoita (isoja), päät poikki ja suolistus. Pujotetaan pieniin tikkuihin ja hiillostetaan nuotiolla loimulohen tapaan. Jos joku kehtaa tulla samalle nuotiopaikalle, niin tarjotaan makupaloja... :).     rauhoitettuja ja uhanalaisia tai muuten vaan vainottuja lajikkeita ei saa käyttää...

3 kommenttia:



  1. Vehreä tonnikala-raejuustosalaatti ruokaohjeita

    Ainekset 1 tlk tonnikalaa vedessä 200 g/purkki raejuustoa (rasvaa max 1.5) puolikas iso paprika (tai yksi pieni) 1 keräsalaatti 1 suolakurkku 1/2 pieni Sipuli mustapippuria tuoretta persiljaa Ohjeet Sekoita tonnikala ja raejuusto. Mausta seos mustapippurilla ja persiljalla. Jätä hetkeksi maustumaan. Pilko sillä aikaa sipuli, paprika, salaatti ja suolakurkku. Sekoita ainekset...

    VastaaPoista


  2. Vehreä tonnikala-raejuustosalaatti

    ruokaohjeita

    Ainekset 1 tlk tonnikalaa vedessä 200 g/purkki raejuustoa (rasvaa max 1.5) puolikas iso paprika (tai yksi pieni) 1 keräsalaatti 1 suolakurkku 1/2 pieni Sipuli mustapippuria tuoretta persiljaa Ohjeet Sekoita tonnikala ja raejuusto. Mausta seos mustapippurilla ja persiljalla. Jätä hetkeksi maustumaan. Pilko sillä aikaa sipuli, paprika, salaatti ja suolakurkku. Sekoita ainekset...

    VastaaPoista
  3. Kiitos ohjeesta. Raejuusto on aine, jota jostakin syystä olen käyttänyt vain pari kertaa.. Feta-juustoa sensijaan enemmän.. muut ainekset tuossa ohjeessa kuulostavat ihan hienoilta.. kevätsipulia tai salottisupilia tulee joskus laitettua. Ruokaöljyä.. jotakin hienompaa laatua tulee joskus laitettua ja viiliä tai salaatinkastiketta.
    Hyvää näistä tulee, nyt helle-aikaan olen ainakin hetkeksi siirtynyt melkein hyvin salaatti-pitoiseen ruokavalioon.. kestää tämän ilmaston hieman paremmin.
    Rae-juusto ja tonnikala on hieno yhdistelmä.

    VastaaPoista

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.