Testing Java-Script

maanantai 30. toukokuuta 2011

Blogger ei toimi; Mistä on kysymys? Verkkoyhteyden ongelmia.

Joku blogaaja valitti äskettäin, että Blogger ei toimi, ja hän oli hankkimassa uutta verkkoyhteyttä.
Minä luulen, että useimmiten ongelmat ovat jossakin muualla, kuin tässä Bloggerissa.

Itselläni on ollut ongelmia aikoinaan;

HP:n villisti temppuileva hiiri aiheutti useita tekstien katoamisia.  Ongelma ratkesi, kun ostettiin ulkoinen hiiri ja lakattiin käyttämästä sitä HP;n typerää teräslevy-hiirtä.

LapTop koneen akku aiheuttaa nyt välillä ongelmia.  Kun akku on latautunut täyteen, 100%, ja sitä silti pidetään verkkovirrassa kytkettynä, kone ei aina pysty luovuttamaan virtaa nettitikun käyttöön.  Akkua ei kai kertakaikkiaan ole tarkoitettu toimimaan tällaisessa tilanteessa.  Ongelma on ratkennut, kun ottaa verkkojohdon pois ja antaa akun varaustilan rauhassa pudota 50-40. jopa 30 prosenttiin.  Tämä taitaa tehdä hyvää akulle.  Selain tosin kieltäytyy joskus avaamasta UUSIA sivuja, jos kone toimii vain akulla.

Ja nettitikun omiin temppuiluihin autaa joskus yhteyden katkaiseminen ja taas avaaminen.  Joskus on pakko tehdä kaikkien ohjelmien ja koko koneen sammuttaminen.

Keväällä bloggerissa oli se yksi huoltokatkos.  Muuten luulen, että Bloggerissa ei ole koskaan vikaa.  Se toimii hullunvarmasti, ja Googlella lienee useita eri reitityksiä ja koneita; se puoli taitaa olla hyvin  varmistettu.   Nämä "Bloggerin viat" johtunevat arveluni mukaan useimmiten verkosta tai omasta koneesta.  Mutta...  ehkä sielläkin voi eritoten kuvien kanssa olla joskus jotakin ruuhkaa.
Tai huono verkkoyhteys voi ehkä jättää useita päällekkäisiä komentoja pyörimään bloggeriin...
Siis, nautitaan ja iloitaan tästä hienosta palvelusta, johon on tänäkin vuonna jo tullut useita parannuksia.
.

3 kommenttia:

  1. mulla on ollu kuukauden sisään kaksi virhettä blogikirjoitusta bloggeriin luodessa!

    kato vaikka:

    http://parinapojanjorinoita.blogspot.fi/2012/06/pikkuusen-hajymmat-pirot.html

    ylläolevaan merkintään en saanut mitenkäöän tekstejä kuvien kohdalle, vaan ne tuli ekan kuvan jälkeen pötkönä :(

    toinen esimerkki:
    http://parinapojanjorinoita.blogspot.fi/2012_05_01_archive.html

    tuon merkinnän esikatselukuvat eivät aukene klikkaamalla normaalin kokoiseksi...

    kellään vinkkejä ongelmien korjaamisesksi?

    VastaaPoista
  2. Totta puhut; bloggerin editori on postauksessasi mokannut.
    BLOGGER on teksti- kuva-asettelultaan hieman pölkkymäinen, jos kirjoittaa HTML-koodia niin sivun ulkonäköön voi saada enemmän vaihtelua. Kuvien leveys 1. esimerkissäsi on 490 Px. Chrome-selaimessa saa bloggerin editorin tuottaman HTML-koodin näkymään painamalla hiiren 2-näppäintä ja valitsemalla: "Tarkastele elementtiä". Siitä voi sitten arvuutella, että mitä Editori on tehnyt väärin.
    Editorissa on myös mahdollisuus: "Poista muotoilu", jolloin kaikki sijoitus- ja tekstimuotoilut katoavat valitulta alueelta. Sitten voi alkaa sijoitelemaan kuvatekstejä uudelleen. Sitä suosittelisin kokeilemaan tässä ensimmäisessä esimerkissäsi. Mutta kopioi postaus ensin talteen. Minullakin on joskus ollut ongelmia tekstin sijoittamisessa kuvien viereen. Lisäksi on pientä veikkaamista, että mihin kohtaan kuvia mikin teksti tulee.
    Bloggerin editorissa voi hitaalla verkkoyhteydellä olla myös viivettä; räppäät editoriin komentoja, mutta verkko ei välitä niitä eteenpäin.
    Editorista pitäisi olla OffLine-versio, jolloin voisi postauksen tehdä kaikessa rauhassa valmiiksi ja sitten kerralla lähettää blogiin.

    Jälkimmäisen postauksen kuvaa kun klikkaa hiiri kakkosella, ja valitsee tarkastele elementtiä, saa kuvan kokotiedot: width: 320px;
    height: 212px; Viittaisiko tämä ehkä siihen, että kuva on lähetetty pienellä koolla, jolloin se ei tuota 320+px suuremmaksi voi tullakaan? Ehkä blogger ei klikatessa suurenna näin pieniä kuvi, koska laatu kärsii... Arvausta siis tämä.
    Jokaisella selaimella on toiminto, jolla voit tarkastella verkkosivun HTML-koodia. Sitten voi siis arvuutella, että mistä tämä ongelma johtuu.

    VastaaPoista
  3. kiitos vinkistä. sain muotoilun korjattua. sensijaan nuo kuvat varmaan pitäisi ajaa uudestaan tekstiin, että näkyisivät oikein. noin pienenä en ole kuvia koskaan laittanut. yleensä pienennän kuvat 600-1300 vaakapikselin kokoiseksi nettikäyttöön, hieman aiheesta ja kuvasta riippuen.

    VastaaPoista

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.