Testing Java-Script

tiistai 13. syyskuuta 2011

Ongelmia Blogin kommentoimisessa. Osa 2: Open ID

Google tilin käyttäjillä on Bloggerissa identiteetti, jolla heidät tunnistetaan verkossa. Samoin muut merkittävät blogipalvelut ovat yhteydessä tähän Open.Id systeemiin ja niiden käyttäjillä on tämä Open.Id.  Jos kommentoinnissa saa viestin: "Nykyisellä tililläsi ei ole oikeutta katsoa tätä sivua" se saattaisi viitata siihen, että blogilla, jonka nimellä yrittää kommentoida, ei ole tuota OpenId-tunnusta.
 
Blogeihin kommentointi edellyttää usein, että käyttäjä voidaan identifioida, tunnistaa. Tarvittavan tunnisteen voi saada esim. http://openid.net/ sivustolta. Se sivusto on monimutkainen ja vaatii perehtymistä.  Lisää tietoa: http://fi.wikipedia.org/wiki/OpenID

Bloggerin suomenkielisessä ohjeessa http://www.google.com/support/blogger/bin/topic.py?hl=fi&topic=12456 puhutaan hieman asiasta.

Kommentointi-ongelmat saattavat ratketa, kun vaihtaa Microsoftin Internet Explorerin selaimen GoogleChromeen, Opera tai Firefox :iin.  Explorerin Active-X komponenttinen ja Ponnahdusikkunoiden turva-asetukset ehkä aiheuttavat ongelmia.
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.