Testing Java-Script

torstai 22. syyskuuta 2011

Googlen kalenterin ylläpito ja päivitys puhelimeen

En saanut kalenteri-ohjelman www.google.com/calendar?hl=fi  tietoja päivitettyä Android ZTE-Blade puhelimeeni.  Availin, suljin, yritin poistaa ohjelman ja asensin jopa toisen kalenterin eri valmistajalta.  Käynnistin Googlen kalenterin verkkoselaimen kautta, ei sekään onnistunut.  Sitten (suutuspäissäni ?) poistin puhelimen kalenterista sen muistitiedot.  No johan päivittyi.  Olin puhelimeen lisännyt pari tapahtumaa; nekö siinä häiritsivät?

Kalenteri on puhelimessa kivan oloinen; viikkonäytössä saan 7x10 pientä ruutua näyttöön, esim klo 12-22.  Sormea liikuttamalla saa sitten viikon aamujen näkymän esiin, klo 6-16.  Merkkasin kokeeksi tapahtuman; Keppijumppaa kohta; 18-19 ja siitähän pamahti tietokoneen näytölle ennakkoilmoitus.  Nyt siis synkronointi pelaa.

Mutta kaipaan kalenteriin lisätoimintoja; Laskuri ja tilasto eri toimintoihin käytetystä ajasta; paikkamerkinnät; Koti, sukulaiset, veneranta ym.  Ja myös mahdollisuutta nopeasti merkata, mitä toimintoa juuri nyt on tekemässä.  Näitä varmaan on tulossa ja ehkä GoogleLabs:issa on jo jotakin valmiina.  http://www.google.com/ig/directory?synd=open&hl=en&gl=en&url=http://task-calculator.googlecode.com/svn/trunk/TaskCalculatorGadget/WebContent/gadget.xml
Summary report for Google calendar.  Onkohan tämä sopiva?.

Itse tietokoneen puolella kalenterissa aika merkitään toimintaruutuun 18:00, siis kaksoispisteellä.  Se on täsmällinen ilmaus.  Aikaruutuun sen voi merkata klikkaamalla.  Lisäksi tapahtumissa voi käyttää havainnollisia värejä.  Voi myös ylläpitää montaa eri kalenteria, niitä voi jakaa ja tehdä julkisiksi.  Juhlapyhät ja sää-toiminnot voi liittää omaan kalenteriinsa.  Kuukausi-näytössä häiritsee, kun ei saa näkymään kahta kuukautta, esim 15.pv - 15 pv seuraavaa kuuta.  Kalenterin OffLine-toiminto sallii vanhojen tapahtumien muokkaamisen, mutta uusia en pystynyt OffLine-tilassa luomaan.  Tyrkyllä oli uudenlainen näkymä, mutta tässäkin palasin kiireenvilkkaa vanhaan, jäsenneltyyn ruutuu.

Minulla on siis nyt ensimmäisen kerran todellinen mahdollisuus ylläpitää elektronista kalenteria.
Artikkeli kesken, päivitetään...
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.