Testing Java-Script

keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Picasa 3 kadottaa ulkoisen kovalevyn valokuvien luettelot; RATKAISTU

Tämä ongelma johtuu typerästä Windows7% käyttöjärjestelmästä.
Tämä Googlen mainio Picasa 3 ohjelma, jolla käsittelen ja lajittelen kuviani hukkaa aina välillä ne kuvani, joita pidän ulkoisella kovalevyllä.  Yritän näet välttää tilannetta, jossa tietokoneen kovalevy täyttyy, joten siis aikaisempien vuosien kuvat eivät ole täyttämässä koneen kovalevyä.  

Ja kun Windows7% hukkaa ulkoisen kovalevyn tunnuksen, niin samalla sitten Picasa kadottaa luettelonsa.  Ja uudelleenluetelointi kestää siis 2-3 tuntia.  Nyt ratkaisin ongelman "renkkaamalla". 

Suljin ja taas aukaisin Picasa-ohjelmaa ja samalla irroitin ja taas kiinnitin Passport-kovalevyn johdon (pyytämättä systeemiltä lupaa !!??Älä Sinä tee näin!! ).  Vaihdoin kovalevyn ja nettitikun paikkaa useita kertoja.  Jossakin vaiheessa sitten Picasa oli löytänyt nuo 91.000 H-levyllä olevaa valokuvaa.   Asia on siis kunnossa ja voin tulevaisuudessa luottaa siihen, että näitä kuvia ei tarvitse uudelleen indeksoida.  
Ja täytyy siis aina tarkistaa, että windows7% tunnistaa tuon levyn H-kirjaimella.  

Asiassahan ei koskaan tulisi ongelmia, jos AINA pitäisin levyn samassa USB-liittimessä.  Välillä kuitenkin käytän toista levyä varmistukseen, eikä välttämättä netti-tikun johtoa aina samaan paikkaan laita.  Ja Windows7% on siis mitä on...   Mutta yhden sen ongelman siis onnistuin nyt nitistämään.  

Tämä ongelma saattaa olla muillakin, jotka tallettavat paljon kuvia koneelle.  Siis jos tästä tiedosta on apua, niin hyvä juttu.  
MUTTA   15.5.  Windows7% taas oli muuttanut ulkoisen levyn tunnukseksi F.  Kuvat siis poissa. Harkitsen nyt luopumista tuosta ulkoisesta levystä ja kuvien siirtämistä tietokoneelle.  Ei ole totta!! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.