Testing Java-Script

lauantai 26. toukokuuta 2012

ZTE-Blade puhelimen latausliitin (virtaliitin) rikkoontui.

Huom!  Tämä ongelma johtuikin vain liasta liittimessä; ratkaistu varovaisella puhdistamisella! 
Liitin on aika heppoisen oloinen ja sen liittämiseen on aina pitänyt keskittyä.  Kooltaankin se on pieni ja johtopuolen liitin on ohuesta metallista.  Sikäli tämän rikkoutuminen ei mitenkään yllätys ollut.
Tämä hieno ja halpa Android-puhelimeni taitaa olla juuri 13 kk. vanha, joten takuuta ei liene enää jäljellä...  Yritin selata Saunalahden sopimuksia, mutta en löytänyt sieltä tietoa tästä puhelintakuusta.

Puhelin, jonka hinta oli kai 102€, on hintaansa nähden erinomainen, enkä siinä mielessä ole valittamassa tästä aiheesta.  Kai se on jo hintansa tienannut...  Seuraavaksi puhelimeksi hankin myös Android puhelimen.  Tässä on ollut vikana vain se, että ohjelmatila on jatkuvasti ollut lopussa.

Liitin ei mene sisään kuin pari milliä, jää hieman vinoon, eikä virta kulje.  Ikäänkuin sen sisälle olisi juuttunut jokin ylimääräinen osa...   Tämä on varmaankin yleinen ja tunnettu vika, ja se osa, joka puhelimessa rikkoontuu ensiksi.  Huollossa tämä voisi olla helposti (mutta tuskin nopeasti) korjattavissa.
Kotikonsteinkin voi jotakin ehkä yritellä.  Ja toki yritän jatkuvasti saada liittimen kiinni.
SL:n sivuilta pääsee näköjään nopeasti puhelimen huollon seurantaan...
Mutta liikkeeseen meno on paras keino pistää asia käyntiin.
Ja luen keskustelua mm. Saunalahden palstalta...
 http://yhteiso.elisa.fi/t5/tag/%20blade/tg-p/board-id/Android

Puhelimeton olo on nyt aika outoa...
Ja nyt muistinkin, että on laitettava aiheesta viestit soMe-sivustoille ja sähköpostiin ja Talk:iin.

Kun puhelimen vie huoltoon, niin ensimmäinen ajatus on, että pitää kaikki tietonsa poistaa sieltä.  Kortit pois ja kirjautuu kaikista palveluista pois, vai mitenkä se käy?
Ja varmaan minä tätä huoltojuttua kokeilen, vaikka vain ihan nähdäkseni, kuinka se toimii.
Päivitän tähän jutun edistymisen 26.5.2012 lähtien, ja...
Ongelma osittain ratkesi, kun 27.5. puhdistin puhelimen latausliittimen kolon varovasti ompeluneulalla.  Liittimeen oli juuttunut likaa, koska säilytän puhelinta ja johtoja vain taskussa tai repun sivutaskussa.  Puhdistaminen on tehtävä varovaisesti, omalla vastuulla ja virran ollessa laitteesta pois.  Varsinaisia virtaliittimiä, jotka siis ovat nipinnapin neulan mentäviä koloja, en puhdistanut muuten, kuin puhaltamalla ja ravistamalla.
Jotain häikkää liittimeen silti jäi, välillä toimii, välillä ei...
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.