Testing Java-Script

perjantai 25. toukokuuta 2012

Tarjolla olisi jatkoa Saunalahden nettitikun sopimukseen ja toinen nettitikku

Tällaista kaupittelivat minulle puhelimitse nyt, kun sopimuksemme on umpeutumassa. Tarjolla oli nykyisen tikkumme jatko samalla hinnalla, 15€/kk,  ja täydellä verkon nopeudella ja toinen tikku puolella nykyisestä hinnasta.  Onkohan se siis  7.5 € ja vielä 3 kuukautta 1/2 hinnalla.
Emme välttämättä tarvitse kahta nettitikkua ja viimeinen, mitä haluamme, on pieninkään kulun lisäys.
Toisaalta minä luen niin paljon, että esim. Googlen LapTop tai joku PAD olisi kiinnostava, jos siihen saisi netin.  

Nuoren tuntuisella myyjällä oli halu käyttää tästä toisesta tikusta ilmaisua: kaupanpäälliseksi.
Se kuitenkin tarkoittaa jotakin muuta kuin maksullista ostosta, kuten jokainen torilla käynyt tietää.  Joku toinenkin vastaavanlainen kohta myyntipuheessa särähti korvaan.
Nettitikun lisäksi meillä on ilmainen verkko puhelimessa, maksamme 5€ / kk, 4 puhelimesta ja 1 kai perusmaksua.  Siihen olisi nyt ollut kytkykaupalla tarjolla 5 € kuussa maksava netti, jonka totesin kalliimmaksi, kuin 0 €.

Kerroin myyjälle lukeneeni erään blogistin, switchx:n, DNA-tarjouksesta, mikä tuntui minusta aika hyvältä.  Jään kuulostelemaan sellaisia ja odottelemaan.  Mutta luultavasti emme laiskuuttamme tee mitään tutkimusta, vaan tempaisemme hätäpäissämme viimeisenä mahdollisena päivänä jonkun tarjouksen jostakin.  Toimitusajaksi myyjä ilmoitti muutamia päivä, minä kerroin tottuneeni 14 pv:n aikoihin.

Laiskaa minää ilahduttaa myös se, että voin ilmeisesti käydä SL:n sivuilla klikkaamassa tikulle jatkoaikaa vaikkapa pari kuukautta.  Tai että ilman irtisanomista sopimus jatkuu toistaiseksi, jotakin sellaista se taitaa olla.  Eräs huomioonotettava juttu on myös se, että koneemme kuumenee nykyään aika hurjasti ja voi käydä vielä niin, että emme pysty lainkaan käyttämään sitä kesähelteillä sisällä.

Niin.  ja olihan meillä vielä harkittavana langallinen ADSL-yhteys.  Saunalahden nettitikun toiminta-varmuuden olen arvioinut noin 96%:ksi, eivätkä nämä uudet sopimukset varmaankaan sitä muuttaisi.  Viimeisen kuukauden aikana on tikku lisäksi pätkinyt, sulkeutunut odottamatta hyvin omituisella tavalla. Nykyistä tikkua ostaessani pyysin liikkeessä nopeamman, n. 20€ maksavan, mutta lykkäsivät tämän hitaamman 15€ maksaneen.  Onkohan se aiheuttanut osaltaan näitä toiminta-ongelmia?

Näitä pohtiessa; eikun kahvia naamaan ja pullaa poskeen ja netteillään kuin viimeistä päivää.

Lisäys 27.5.  Saunalahden verkon tasaisen huononemisen lisäksi on siis viimeisen kuukauden aikana tullut tämä uusi ilmiö, jossa verkko itsekseen katkeaa 4-6 kertaa tunnissa aktiivisesta käytöstä huolimatta.  Tämä taitaa pakottaa minut siihen, että en kuukautta pidempää sopimusta SL:n kanssa tee.  Nyt juuri 105 Mt suuruisen tiedoston imurointi kaatunut jo 3 kertaa verkkovirheeseen.
Pistää siis todella miettimään; toimivampia systeemejä olisi saatava.

Lisäys  11.6.2012.  Otimme kiinteän verkkoyhteyden!!! Maksaa 28.90 / kk ja sisältää myös nettitikun.  Siinä on kiinteä ADSL-liittymä:
Saunalahti ADSL Full Rate 10/1 Mbit/s tai Kaapelimodeemi 10/2 Mbit/s   JA
MobiililaajakaistaPaketti Nopsa, jossa rajoittamattomat kotimaan datayhteydet jopa 15 Mbit/s nopeudella.  Aiheesta erillinen postaus.  Kulumme siis tuplaantuvat, mutta ne ovat silti vain Euron päivässä.  Ja ehkä pääsemme eroon nopeusongelmista ja saamme perheen ajankäyttöä järkeistettyä.
Tämä on melkoinen muutos siis !!.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.