Testing Java-Script

maanantai 24. tammikuuta 2011

PDFCreator, Käyttäjän ensivaikutelmat; Tässäkö oikotie kirjailijaksi?

Tässä on ohjelma, joka tekee tulostettavasta materiaalista PDF-tiedoston.

Sivustolta http://www.pdfforge.org/   löytyy tämän Open Source, siis ilmaisia ohjelmia tekevän systeemin kotisivu.   Ohjelman lataus on monivaiheinen, mutta siinä on vain yksi koukkukohta; tyrkyttävät Yahoota oletushakupalveluksi, mikä kannattaa kieltää.

Tämä ohjelma on tavallaan KIRJOITIN, jolle lähetetään muissa sovellutuksissa luotuja tiedostoja.  Ja PDF  Creator tekee niistä PDF-tiedostoja.  Siis Portable Document Format; näitä kivoja melkein kirjalta näyttäviä juttuja, joissa on vasemmassa sarakkeessa sisällysluettelo.  Niihin voi liittää hakusanoja ja linkittää liitteitä.  Elikkä näin voi jokamies vihdoinkin ryhtyä kirjailijaksi!
       Tällä ei siis editoida tekstejä, vaan ne ainoastaan muutetaan tällä PDF-muotoon.
       Ohjelmassa on monta eri tapaa lähettää tiedostoja ohjelmalle; minä huomasin helpommaksi pitää ohjelmaikkunaa pienenä ruudulla, ja siihen  sitten raahaan tekstitiedostoja.  Sitten vaan ilmoitetaan, minne ne tulostetaan/tallennetaan.

Ensivaikutelmani ohjelmasta ovat aika myönteiset, selkeästi luettavaa romaani-tekstiä sillä saa aikaan.  Tosin monet ohjelmat jo osaavat itsekin tuottaa PDF.tiedostoja.  Ainakin OpenOffice.
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.