Testing Java-Script

sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Kissamaista juttua; maailman selviytymiskykyisin olento.

Kissa on maailman ihanin olento, selviytymiskykyinen, pehmeä turkki ja terävät kynnet.  Tarkat silmät valpas luonto.  Se on "laiska, jäntevä, syöverinsyvä kolli".  Näin sanoi Pablo Neruda, Kissa runossaan.   
Tämä runo kannattaa jokaisen kissaihmisen etsiä netistä.  Se on upea, valtavan pitkä ja osaan sen ulkomuistista vain noin 85 %:sti.  Lapsena sain riittävästi leikkiä kissojen kanssa, mutta nyt vanhempana olen saanut elinikäisen trauman kissakontaktien puutteesta.  

     Jimin Poppoo-blogissa on ihania kissakuvia ja linkitykset moniin kissablogeihin.  Ja monilla blogaajilla on kissa tunnuksenaan tai blogissaan kansikuvana.  Heille tässä aivan erityinen tervehdys.  

Muistan nuoruudesta erään unen, siinä astuin tuohenkäppyrän päälle ja se nipisti jalkapohjaani.  Kissa se vaan sitten olikin, eikä se tykännyt kun kai unissani sitä olin jaloilla töninyt.  Kaupungissa kissat eivät tietenkään ole aivan oikeassa elementissään.  Maaseudulla taas, eritoten mökkialueilla ne aiheuttavat maassa pesiville linnuille tuhoa.  Meidänkin pienellä mökkitontilla vaeltalee hieman eristäytyvä naapurin kissa.  

     Linnuille suojaksi täytyisi jokaisen mökkiläisen pitää tontillaan pari kunnollista risukasaa.  huhtikuussa tuoreista oksista tehty, niin ei ole kesähelteillä ole niin kauheata palovaaraa.  Minä olen itekseni pähkäillyt asian näin.  Maassa pesivillä linnuilla on aivan liian vähän turvapaikkoja.  Lipsahti vähän lintupuolelle tämä kissajuttu.  Jatketaan Pablo Nerudalla;  
"Eläimistä tuli susia, millä liikaa häntää, millä iso, murheellinen pää .... 
  Vain yksi oli heti syntyään täydellinen...                   Kissa! "




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.