Testing Java-Script

keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Windows tunnistaa levyaseman väärin, aina eri kirjaimella

Windows 7 tuntui leikkivän kuurupiiloa kanssani.  Antoi levyasemalleni, Passport 500, milloin tunnuksen H, milloin taas I.  Yritä siinä sitten varmistusohjelmaa käyttää!  Windows tietenkin nimeää tietokoneeseen kytketyt asemat järjestyksessä, aakkostaen.

Nyt onnistuin, kun kytkin ensin yhden levyaseman, odotin, että WinWeikko tunnistaa sen H:ksi.  Sitten Passport500 ja nyt se tunnistui I-asemaksi. Ja sitten vasta Cobian Backup pääsi ajamaan eiliset varmistukset.

Minun olisi tietenkin aikoinaan pitänyt testata levyasemaa eri USB-paikoissa ja ja eri kokoonpanoilla, ja katsoa, millä tunnuksella Windows sitä käyttää.  Samoin olisi voinut ensin tehdä jotain pientä varmistusajoa monta kertaa ja tarkkailla ohjelmien toimintaa.

Niin ei kannata tehdä, kuin minä tein;  Piuha kylkeen ja Total Backup.

Asia olisi kunnossa, jos minulla olisi jo tavallisesti USB tai joku muu laite kytkettynä.  Mutta minulla on 3:ssa UB-paikassani, Hiiri, Nettitikku ja sitten tämä Passport 500, jossa varmistusten lisäksi ovat valokuvat.
Pieni vaihtoruletti siis päivittäin varmistuksia varten.  Ja täytyy muistaa, että Cobian ei varoita epäonnistumisesta muutenkuin punavärillä logilistassa.
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.