Testing Java-Script

keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Tekstieditori kevyeeseen käyttöön

Libre office ja Open-Office ovat hitaita ja ne ovat ryhtyneet väittelemään kanssani aiheesta, että kuka käyttäjä on editoimassa mitäkin tekstiä jossakin toisessa käytäjäprofiilissa ja Windowsin muistio ei osaa vaihtaa riviä. HUPS!   Eikun onhan siellä sentään automaattinen rivitys asetuksissa!   Voi P.  Tarvitsenko minä nyt uuden editorin?  Työt ovat vaatimattomia; blogitekstejä, raportteja, runoja ja linkkiluetteoloita.  MUTTA OHJELMAN PITÄISI KÄYNNISTYÄ NOPEASTI.  Nuo raskaat ohjelmat ovat siis olleet minulle vääriä valintoja.

WordPad on tietenkin koneella jo valmiina, mutta se on Microsoftin tapaan kankea, ideaton ja epäystävällinen.  Ja siinä ei taida olla ikkunointimahdollisuutta ollenkaan ??
Täältäkö se apu sitten löytyy:
http://www.ilmaisohjelmat.fi/tekstieditorit

http://download.cnet.com/NoteTab-Light/3000-2352_4-10008280.html
Latasin tämän, on ehkä liiankin monipuolinen tähän tarkoitukseen ja sopivampi tietokonekoodaajille.  Tämän asennuksessa oli aika paljon vastattavia kysymyksiä.  Testataan ja tarkkaillaan.  Ainakin tämä käynnistyi todella nopeasti.  Ja nimi, Note Tab Light, se tuntuu lupaavan minulle sitä, mitä haluan.  Mutta monet näistä on viritetty sopiviksi ohjelmakoodin, siis tietokonekielen kirjoittamiseen.
HIENOA:  uudet tiedostot avautuvat silmää häiritsemättä samaan ikkunaan.  Ja tällä voi tekstin muuttaa suoraan Html-kieleksi, www sivuksi.  Tässä on todella paljon kivaa.  

http://www.download.fi/tyopoyta/tekstieditorit/   AfterDawn lienee kaikkein paras paikka ladata ilmaisia ohjelmia.  Kokeilen AbiWord nimistä teksturia: Näyttää avaavan uudet tekstit aina uuteen ikkunaan.  Windowsin sivupalkki täyttyy ikävästi... (HUPS Windows pinosi ne kuitenkin sivupalkiss päällekkäin).  Mutta työpöytä on nyt täynnä sotkuisia ikkunoita, miksi niitä ei saa "sisäkkäin"!.  Muuten ohjelma vaikuttaa kivalta.  Jos joutuisin jotakin äkkiä suosittelemaan, niin sitten se olisi tämä. Mutta pitää kyllä vielä palata asiaan.

Nyt olen siis kolmen editorin loukussa.  Mutta niinhän kirjoitustyöläisen kuuluukin olla.  Minun on mielekästä pitää työn alla 30-50 tekstiä samanaikaan ja niiden olisi siis oltava käytettävissä jokaisessa tietokoneessani ja matkoilla.

Vaativimpiin töihin, taulukoihin ym. käytän tietenkin edelleen noita raskaampia ohjelmia.  Ja editoreista haluan ottaa turhat työkalupalkit pois, häiritsevät vain ajatuksen (korkeaa) lentoa.
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.