Testing Java-Script

tiistai 4. tammikuuta 2011

Win 7 kone kirjaston Stadinetissä yhdisti verkkoon vaivattoman helposti. Internet Explorer ärhäkkänä.

Olin ihastunut ja yllättynyt, millä nopeudella PB-koneeni Win-7 kytkeytyi Stadinettiin.  Siinä oli kaksi luotettavaa toimijaa tehnyt työtä käyttäjän hyväksi!  Selaimesta pompahti tunnussanan kyselyruutu ja sen jälkeen verkko, siis langaton, toimi hienosti ja nopeasti.  Yksi mystinen sammutus tosin tuli.

Selaimena oli Explorer, koska en ollut saanut Chromea ladattua tähän hakemistoon tai se ei käynnistynyt.  Luulin jossakin vaiheessa, että Stadinetti vaatisi Explorerin käytön, mutta se taisi koskea vain lankayhteyksiä.

Ja Windows Explorer oli nyt ärhäkällä päällä.  Se halusi heti asentaa uuden version, joka olikin ladattu täyteen herkkuja.  Selaimilla on nyt menossa raaka kilpa.  Microsoft on huomannut Googlen Chrome selaimen nousun ja yrittää tapella kynsin hampain vastaan.  Turhaan.  Googlen upean selaimen saa ladattua tästä: http://www.google.com/chrome?hl=fi

Minulle tuli se tunne, että Microsoft järjesti asioita koneessani kuin isäntärenki leskiemännän talossa.  Explorer selaimeen sain pienen ongelmoinnin jälkeen laitettua Googlen työkalupalkin, se tulee tästä linkistä:  http://www.google.com/intl/fi/toolbar/ff/index.html

Googlen selaimen asennuksessa jouduin ihmettelemään erästä asiaa:  Ohjelma nimittäin ei asentunut normaalisti PROGRAMS-hakemistoon, vaan käyttäjän APLICATION DATA/LOCAL/GOOGLE- hakemistoon, joka on salattu.  Googlen selainhan on jokaisen käyttäjän henkilökohtainen.  Vai teinkö ehkä asennuksessa jonkun virheen??
Selain on käytävä erikseen kiinnittämässä käynnistysvalikkoon ja tehtäväpalkkiin.  Ja tietenkin se kannattaa määritellä oletusselaimeksi.
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.