Testing Java-Script

maanantai 10. tammikuuta 2011

Google Chromen kirjanmerkit, synkronointi ongelmallista

Google Chrome on suosikkiselaimeni, ja pienistä ongelmista huolimatta suosittelen sitä.
http://www.google.com/support/forum/p/Chrome/thread?tid=77fb3b55cbb73bde&hl=en&start=80
Käyttäjien keskusteluja ongelmista Google Chromen kirjanmerkkien kanssa.
Google Chromen kirjanmerkkien synkronoinnin kanssa täytyy nyt olla varovainen.

Lisäys 7 / 2013: Kirjanmerkkien synkronointiin liittyvät ongelmat ovat nyt poistuneet. 

Minulla kävi kerran Chromen selaimessa jättimoka (taas kerran...).    Poistin vahingossa kaikki kirjanmerkkini, HUPSISTA.  Olihan niistä tietenkin HTML-kopiot levyllä, mutta oli kätevämpikin keino päivittää ne.  Menin toiseen käyttäjäprofiiliini Windowsissa.  Käynnistin selaimen sieltä ja synkronoin Chromen kirjanmerkit sieltä verkkoon.  Vaihdoin toiseen käyttäjäprofiiliin, jossa ei siis ollut kirjanmerkkejä.  Uusi synkronointi, ja kirjanmerkit aikanaan ilmestyivät.  Talletin levylle ja varmistin Html-kielellä.

Nyt tämä ominaisuus tuntuu vaarallisesti toimivan Chrome-selainta vastaan.  Verkkokeskustelussa, linkki yllä, näkyy pientä tyytymättömyyttä kirjanmerkkeihin.  Minä pidän nyt kirjanmerkkejä yllä, ja muokkaan niitä eniten A-profiiilissa.  mm.  Poistan sieltä tavattoman isoja ryhmiä, joissa kirjanmerkit ovat tuplavarmistuksena, esim.  BLOGIT_VARMISTUS.  Teen muitakin muutoksia.  Synkronoin tämän profiilin verkkoon.
     Kun sitten menen B-käyttäjäprofiiliini Chromessa, ja synkronoin SEN KIRJANMERKIT verkkoon, niin palaavatko kaikki nuo turhat varmistukset taas kerran A-profiiliini?   Vai poistanko ensin sieltä KAIKKI kirjanmerkit, ja sitten synkronoin kirjanmerkit verkosta tuohon profiiliin???  Vai pysäytänkö synkronoinnnin siinä tilissä??

Vai luotanko synkronointiin niin, että se ottaa jokaisesta tietokoneestani VIIMEISIMMÄT muutokset, ja synkronoi ne kaikkiin käyttäjäprofiileihini kaikissa koneissa?  Mutkikasta?  Mutta ongelmansa on kirjanmerkki-ohjelmallakin, kun se ei pohjimmiltaan osaa arvata käyttäjän aikomuksia.  Onko siis käyttäjän tekemä viimeinen toimenpide oikea vai paha moka?

Toistaiseksi otin pienenä varmistuksena käyttöön Xmarks-lisäosan Chromeen.  Kai se pitää siis vielä yhtä varmistuskappaletta kirjanmerkeistäni, ainakin kehuivat sitä keskusteluissa.  Ja näkyy se toimivan.
Kirjanmerkit ovat ehkä ongelmallisin osa Chromea, mutta kai ne tällä kertaa nyt ovat ja pysyvät kunnossa.  Ja olen oppinut luottamaan Googleen.  Täänäänkin tuli uusi pieni lahja.
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.