Testing Java-Script

tiistai 17. elokuuta 2010

WINDOWS PÄÄKÄYTTÄJÄN TUNNUSSANA EDELLEEN KATEISSA OSA 3

Kolme päivää kului, etten edes yrittänyt arvailla sanaa. Arvauksia oli nyt siis jo 25 + 60, kaikki tieteellisen tarkasti dokumentoituja. Tämä on sillä oletuksella, että Windows ei ”mene lukkoon” tietyn määrän virheellisiä salasanoja jälkeen. Kun olin syöttänyt silloin 50 sanaa, niin Win piti pienen tuumaustauon. Nyt tuumaustauot lyhenivät viiteen arvaukseen. Win tietää tilanteen; herra töpeksi ja että kone luultavasti on oikeissa käsissä, koska muita salasanoja käytetään. Tai sitten perheen jäsenille on tullut riitaa ja joku on estänyt pääkäyttäjää hallitsemasta konetta.
Win siis tilastoi tapahtumat ja tietää, että muutaman päivän kuluttua käyttäjä ottaa yhteyttä sivustoihin joissa on salasanan palautusohjeita. Siis edellyttäen että Saunalahti toimii.

      Mutta en minä niin vain aio yhteyttä ottaa; saan olla ohjelmistopäivityksiltäkin rauhassa jonkin aikaa. On ihan kiintoisa nähdä ja tilastoida, millaisia ongelmia tulee, kun kone on vailla pääkäyttäjää.

Ja olen nähnyt 250 Juron tarjouksia pikkuläppäreistä. Sillä ratkaisisi hätätilanteessa nopeasti ongelman.
Menetin salasanani hallinnan seuraavista syistä; Yleinen väsymys ja ärtymys; Saunalahtikin oli juuri pakottanut minut omaksumaan kaksi uutta tunnussanaa. En ole ehtinyt riittävästi paneutumaan tietokoneeni varmistuksiin ja käytön tekemiseen käteväksi. En ole osannut mieltää riittävän turvallista paikkaa salasanojen säilyttämiseen. Muistikirja koodatuin merkinnöin? Ja erillinen lappu vielä jossakin kaapin pohjalla. Se on pakko seuraavaksi tehdä. Ei tässä voi muistiinsa luottaa. Entä jos kuolen äkkiä? Vaimolle on jätettävä velvollisuus haukkua Saunalahtea hamaan tulevaisuuteen :)
Syötin 16.8 taas 30 uutta salasanaehdokasta; Win tallettaa tekoseni 5 sanan välein tai sitten se soittaa Billille; ”eräs tyyppi yrittää murtautua koneeseensa”.
En saanut 17.8. otettua käyttöön ostamaani Western 500 G My Passport levyä. Minulla ei ole pääkäyttäjän tunnussanaa, joten en saa ohjainohjelmaa asennettua.
Olisin halunnut Cobianilla varmistaa koko koneen tiedostot uudelleen. Cobianin käynnistyksessä on ongelma: Se ei ilmaisinalueelta käynnisty, jos sen kuvaketta ei ole siellä, eikä Windows suostu sitä sinne laittamaan vaikka olen ilmoittanut sen. Nyt Defender estää sen käynnistymisen. Windows ei halua, että otan varmistuksia tietokoneesta. Saan Cobianin käyttöön vain, jos käynnistän koneen uudelleen. Ainakin tähän asti olen sen saanut.

Löysin nykyisen käyttäjätunnkseni ladatuista tiedostoista 4 kansiota, joissa on ”LOST ADMINISTRATIVE PASSWORD” tiedostoja, 700.000 tavua ensimmäisessä kansiossa. Luulen, että ne ovat syntyneet viimeisen viiden päivän aikana. Onko täällä windowsin tietoa asiasta?

Jos tosiaan varmistusten otto epäonnistuu, niin minun on syytä tehdä kohta jotakin. Toisaalta voisin ottaa varmistuksen vain Julkinen-kansiosta. Kai minä nyt saan cobianin toimimaan...? NIIN MUTTA KUN EN SAA TUOTA UUTTA LEVYÄ HYVÄKSYTTYÄ. ÄH. Suo siellä windows täällä ja Defender siellä.
Win ohjauskeskus ei tunnista ”lost Administrative password”, joo.

Toisen käyttäjäminäni GoogleChrome kirjanmerkit ovat jääneet polulle jälkeen. Sain kansion löydettyä ja kopioin sen nykyisen käyttäjänimeni hakemistoon, mutta Google ei ainakaan vielä ottanut niitä käyttöön. Ne oli sellaisessa himmenetyssä tiedostossa (=salattu). Avasin Windowsin ohjeen kautta apuruutua Windows-tietokantaan. Kestää kauan, eikä suostu sulkeutumaan. En nyt olisi halunnut toista selainta käynnistää tähän hässäkkään. Yritän sulkea koko ryhmän (Käynnistyi 2 Exploreria, mutta ei onnistu). Oli pakko sammuttaa kone. Illalla klo 20 verkkoyhteys solmiutui heti ja ongelmitta.
Tölkkäsin Picasaa: se haluaisi nyt luetteloida kaikki valokuvani uudestaan tälle nykyiselle käyttäjänimelleni!! EI HERRAN PIEKSUT!!! 40 tuntia raivokasta levynrassausta! Jokainen kuva käytäisiin läpi. Näin iTuneskin (jota en käytä) halusi tehdä joka käyttäjälle omat musiikkikirjastot, enkä ole löytänyt valikosta muuta vaihtoehtoa.  Kotikoneessa useimmiten on järkevää, että kuvat ja musiikki on yhteisessä käytössä.  Ihmisillä voi olla sitten omia soittolistoja jne.  Tai jokaisella oma kone.  

Salasanan palautus ei varmaankaan tänään etene, mutta sen tarve tulee yhä ilmeisemmäksi. Googlen tilini asetuksissa on kolme eri varmistusta salasanan palauttamiseksi.  Palautus tekstiviestinä, sähköpostiin tai jos osaa vastata esim. kysymykseen: mitä mummi sanoi pääsiäisenä.  
Kohtalainen kiusa tämä juttu on, mutta ei kaikkein pahin ongelmistani tällä hetkellä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.