Testing Java-Script

keskiviikko 11. elokuuta 2010

Windows (Home vista Prenium) Pääkäyttäjätilin korruptoituminen.

Minulla kävi puoli vuotta sitten niin, että pääkäyttäjätilini tiedot / ja käyttäjä profiili korruptoituivat.  Verkosta löytyi hyvät englanninkileliset ohjeet ja suomennetutkin, kuinka tili korjataan.  Minulla se ei onnistunut, vaikka parikin kertaa yritin, ehkä kolmannella olisi onnistunut.  Perustin uuden käyttäjätilin, jolle myönsin pääkäyttäjäoikeudet.  Siihen vaadittiin tietenkin tämän ensimmäisen tilin tunnussanaa.  Hyvin meni ja toimi.
Siirsin tärkeimmät datatiedot turvaan tuolta tililtä ( hakemistoihin siis pääsi käsiksi, mutta ei käyttäjäprofiiliin), ymmärsin nyt laittaa enimmät tiedot JULKINEN-kansioon.
Aikoinaan sitten poistin Windowsin käyttäjätilinen hallinnasta tuon tuhoutuneen käyttäjätilin profiilin ja vielä myöhemmin, kun tilanpuute iski, ryhdyin poistamaan LOCAL ja ROAMING-hakemistoissa olevia tiedostoja ja muitakin data-hakemistoja.  Nuo Lolac ja Roaming hakemistot eivät ole käyttäjille näkyvissä normaalitilassa, vaan löytyvät valkoiden valikoiden ja asetusten takaa.  Windows itki ja valitti ja vaikersi ja esteli ja kielteli ja ihmetteli, mutta sain hiljalleen poistettua isoimmat klimpit tiedostoja.  Erityisesti Media-Player oli tehnyt isoja tiedostoja, 14.2 Gt ja (Transcoded Files Cache)  ja Windows 2.8 GT.  Ohjelmat toimivat näiden poistojen jälkeen ihan hyvin, mutta yhä siellä taitaa olla 1.5 GT tavaraa.  Osa on aika vaikeasti poistettavia, Windows pitää niistä kiinni kuin Niskavuoren emäntä viimeisistä liinavaatteista (Höh, olipa fiksu vertaus mieheltä joka ei ole ko. operettia :) katsonut).
Selvisin hommasta siis helpolla ja perustin heti uuden pääkäyttäjätilin, siis tilin, jolle myönsin administrator-oikeudet.  Käyttöprofiilin korruptoituminen ei siis ollut vakava juttu, kunhan muistin sen salasanan.
Ja verkosta löytyy enklantia osaavalle hyvin apua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.