Testing Java-Script

maanantai 9. elokuuta 2010

Kirjaston lankaverkossa sananvapautta ja ihmisoikeuksia miettimässä.

Olen nyt siis kirjaston, Stadinetti verkossa, langallisella puolella. On siis tietoturvaa, mutta en pääse ollenkaan omaan tieto-ympäristööni, oman tietokoneen tiedostot eivät ole käytössä, oma selaimeni, google Chrome ja omat iGoogleen liittyvät sivustoni eivät ole käytettävissä. On vain Notepad-tiedosto USB-tikulla. Kotonahan on toimiva Saunalahden mobiiliverkko ja repussa Etanatikku. :) Joo ja joo. Enkä pysty täällä tallettamaan tiedostoja kotona luettavaksi, koska täällä ei ole Google Chromea. Chrome ei lue Explorerin tiedostoja. Minun on siis yritettävä pärjätä Saunalahden Nettitikulla, joka on minulla toiminut moitteetta vain noin joka kolmas käyttöpäivä.

Kirjoitan hakuruutuun PERUSTUSLAKI, vastaukseksi tulee; "Adress is not valid". Ei se olekaan. Mutta google Chrome olisi löytänyt sen.

Näiden viikkojen verkkotyöskentelyssä minusta tuntuu nyt hieman siltä, että sananvapaus ei minun elämässäni oikein toteudu. Sananvapauteen katson kuuluvan myös oikeuden saada tietoa.

PERUSTUSLAKI SANANVAPAUSPYKÄLÄ Joudun nyt siteeraamaan sitä ulkomuistista, koska tämä systeemi ei minua siihen suoraan päästä:
(eikä varmaan mene oikein)
"Jokaisella tulee olla oikeus ilmaista mielipiteensä ja saada tietoa kenenkään sitä ennakolta estämättä".

"Jokaisella", sen täytyy tarkoittaa myös sellaista, joka ei tunne tietotekniikkatermejä, ei osaa konetta käyttää tai ei halua käyttää aikaansa nettitekniikan termien opiskeluun.

Minä siis jatkan yrityksiäni saada Saunalahden nettiyhteys toimimaan koulutan itsestäni nettigurua ja ihmettelen, mihin ja miksi tähän liittyvät tiedot on piilotettu. Odotan kärsimättömänä, että Saunalahden etusivulle ilmestyy tilasto:
Verkkoyhteyden keskimääräinen siirtonopeus ________ .
Montako käyttäjää yrittää solmia nettiyhteyden tuloksetta _______.
Yhteyden keskimääräinen muodostumisaika __________ min.
Yms.
Luulisin, että alan yritysten kannattaisi olla aloitteellisia näissä asioissa jo ennenkuin ne lainsäädännöllä velvoitetaan siihen.

Ja laittakaa te siellä Saunalahdessa herranjestas verkkonne toimimaan, ja tehkää kunnollinen ohjeistus ja asialliset ohjelmat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.