Testing Java-Script

maanantai 9. elokuuta 2010

Onniko sitten aukesi Kirjaston langattomassa Stadinetissä...?

Maanantaina kymmenen jälkeen olen tullut toimivien verkkoyhteyksien äärelle. Olen kirjastossa kirjautumassa Stadinettiin. SE ON SUOJAAMATON VERKKO. On vähän hassu olo kun ei täydykään laittaa Etanatikkua ja nyt pitää näpytellä sen laatikot kiinni. Eka kerta Chromella stadinetissä. Stadinetti voisi myös tehdä bisnestä. Eikö meidän taloyhtiö voisi pyytää sitä tekemään langattoman verkon asukkaita varten?
Olen väsynyt, nälkäinen ja kärsin erilaisista rasitusoireista, en taaskaan tiedä heti, mitä tehdä.
Verkkotilasta näen, että Stadinetti lähettää, siis varmaan kirjautumisruutu. Kuinka nyt saankaan sen selaimeeni. Stadinettiin on yhdistetty, nyt vain pitäisi saada kirjautumisruutu eteen; vai olenko päässyt suoraan Internettiin? Joskus käy niinkin. En ole päässyt. Punainen ruksi on vielä Internetin edessä. Siis Chrome pitäisi saada yhdistämään Lib.Hel.fi osoitteeseen, tai mikä se nyt olikaan.
Tuttu ongelma, liittyy eri ohjelmien vuorovaikutukseen; ZoneAlarm, Selain, verkko-ohjelma, Stadinetin kirjautumisohjelma. Nyt niille pitäisi antaa lupa kommunikoida toistensa kanssa. Internet explorerilla mahdollisesti olisin päässyt suoraan, kun olen päässyt ennenkin. Internet taas ei voi päästää minua suoraan verkkoon koska huoltajani, tietokoneen pääkäyttäjä=minä itse, ei ole antanut minulle lupaa ZoneAlarmin ja muiden turvallisuusohjelmien kautta, koska hän= minä itse, ei osaa sitä tehdä. Renkkaamalla siis taas yritetään.
Stadinetti on lähettänyt 500.000 merkkiä, siis lienee kirjautumisruutu noin 40 kertaa??

Käyn lisäämässä ZoneAlarmin luetteloon sen blokaamista sivuista löytämiäni rivejä, joissa lukee Stadinetti, ja lisään ne Trusted-vyöhykkeeseen. Onko silti mitään takuuta, että ne ovat oikeasti Stadinetin ja ovat turvallisia? Avaan neljä uutta ruutua, joilla pyrin Stadinettiin, renkkaan jokaiseen niihin Lib ja Hel ja Fi. Sitten tärppää. Pääsen lyömään numeroni tunnussanani, siihen ruutu kuitenkin reagoi virheilmoituksella. Siis uudestaan sama.
Käyn kuitenkin ensin avaamassa kokeeksi yhden sivun, ja verkkokeskuksesta näenkin, että ruksi on pois; olen Netissä. Mutta sivutpa eivät avaudu, ainakaan heti. Verkon tilan olisi pitänyt olla erinomainen.
Ryhdyn siis tehokäyttäjäksi korvatakseni edellisten päivien surkeuden. Avaan kaikki kymmenen sivuani; jo aiemmin auki olevien lisäksi. Eihän systeemi pysty niitä pyörittämään, pitää siis kiltisti ryhtyä sulkemisoperaatioihin; aluksi 6 sivua pois. Sitten jätän vain 2. En pääse kirjautumaan blokiini, vaikka näenkin sen. Yläriviin ei pääse. Klo 11.19 laitan virusohjelman päivityksen käyntiin, vaikka se hidastaakin operaatioita. Testaan sivu kerrallaan, mihin ohjelmiin pääsen. Igooglesta sain aluksi vain puolikkaan näkyviin.
Virusohjelma ei päivittynyt täälläkään. Tallennusvirhe. Onko vikaa täälläkin vai omassa koneessani?? Nopeus on 54.0 Mbps. Se on aika kova, pitäisi riittää. Mitäs Zone sanoo: Ei ole mitään blokattu varttiin.
Windows tutkimaan verkkoyhteyden tilaa, sitten yhteys stadinettiin katkeaa.
Tämä on aika hidas ja tuskainen tie kouluttaa itsestään nettigurua.
Yhteyteni Stadinettiin on kuulemma kestänyt kolme päivää ja 3.5 tuntia. Sinnikäs olen ollut. :)
Ohjelmisto tutki yhteyttä ja sitten avasi sen uudestaan.
Klo 11.42 ryhdyn taas tehokäyttäjäksi, pistän samalla Windowsin tutkimaan verkkoyhteyden tilaa- Äh, kuinka saisi tuon Saunalahden avustajan pistettyä nukkumaan tunniksi; muistaakseni on olemassa joku SLEEP-ohjelma. Sitä voisi soveltaa erinäisiin henkilöihinkin. Jouduin uudestaan Stadinetin kirjautumisruutuun. Kelaan ruudut läpi, siellä on taas yksi Stadinetin kirjautumisruutu, meinaan lyödä siihenkin tietoni, mutta klikkaan sen pois. Windows tutkimaan verkkoa: ei löydä vikaa verkossa, ilmoitti heti.
Keksin vielä avata HS.FI sivun. En ole saanut aikoihin kunnon uutisia. Sitten minulle työnnetään taas Stadinetin kirjautumisruutu. Vastaan siihen.
SSL Connection error on Google Chromen ilmoitus. Unable to make secure connection.
Jaa. Voisiko täällä kuka vaan hörhö nähdä salasanani ja tunnukseni. Eikö Google Chrome pysty leikkimään samassa hiekkalaatikossa Stadinetin kanssa.
Runnon sivuja auki, käynnistän kymmenen aukiolevaa uudestaan ja uudestaan, sitten avaan ne toistamiseen uudessa välilehdessä. 11.58 pääsen kirjautumaan erääseen blogiini.
Saan blogista eteeni Html-kielisen ohjelmointiversion, jota saattasin muokata, jos haluaisin. Tämä ei taida olla tarkoitus.
Zone plokaa 10 minuutin välein jonkun paketin, joku kirjastohörhö yrittää lähettää minulle musaa tai Yle tilaamiani Podcasteja. Se ei minulle varmaan koskaan selviä.
Muutamista sivuista alan saada etusivuja näkyviin, mutta en pääse hallintaan. 10 ruutua toimimattomia, parista näen etusivun ja ne liikkuvat. Avaan neljä uutta sivua joilla yritän saada yhteyden googleen iGoogle sivun kautta.
ONGELMA ON ILMEISESTI SIINÄ, ETTÄ GOOGLE EI VOI LUOTTAA SIIHEN, ETTÄ TÄMÄ HÖRHÖ, JOKA KIRJASTOSSA ISTUU, ON SE SAMA HÖRHÖ, JOKA ISTUU KOTONANI. Tai sitten se ei fyysisesti voi luoda turvallista yhteyttä Stadinettiin. Pääsen siis ongelmitta kaikille sivuille, joille ei vaadita Google-tunnusta, mutta muut ovat ongelmallisia.Voin siis käyttää Stadinettiä tietojen keruuseen, mutta toistaiseksi en pääse omaan postiini, syötteisiini enkä omalla iGoogle etusivulleni. Mutta aion kyllä takoa senkin homman renkkaamalla läpi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.