Testing Java-Script

perjantai 13. elokuuta 2010

Google teema. Tärkeä osa työvälineistäni on Googlen kellarissa.

Eilen kun kauhistelin koneeni yhden käyttäjätilin hukattua tunnussanaa ja kovalevyn varmistusten puutteellisuuksia minulla oli kuitenkin syvän helpottunut olo Googlen työvälineistä.  Erittäin tärkeät tiedostoni ovat käytettävissä mistä tahansa koneesta omilla tunnussanoillani.  En ole enää siis niin riippuvainen Microsoftista tai omasta lonksuvasta kovalevystäni.
Käytän tiedon hakemiseen Googlen Readeria, Kalenteri on, sähköposti työlistoineen, oma etusivuni, valokuvakansio Picasa, Omia sivustojani, Talletettuja dokumentteja ja tietenkin ryhmäsivut, oma perustamani ja sivut joita seuraan.
Siihen vielä lisäksi Sidewiki ja oma profiilini.  Googlen sivupalvelut ovat sellainen lisä tietokoneeni tuottavuuteen, että en olisi pari kuukautta sitten uskonut sitä mahdolliseksi.  Ja minä olen vasta aloitteleva tässä Googlen palveluiden käyttöönotossa.  Esim. Blogien käyttäjäraadin kautta voi seurata kiinnostavien ihmisten sivuvalintoja. Samoin syötteenlukijassa.
Lainaus edellisestä tekstistäni: Olen hurmaantunut. En oikein tunne edes pystyväni työskentelemään. Kiertelen Googlen palveluiden valikoita onnesta hykerrellen. Nyt vähenee käyttäjät muista palveluista vauhdilla!
Niin, ja pääsen samalla tunnussanalla käsiksi kaikkiin palveluihin mukaanlukien Bloggerin blogi ja sähköposti.  Se pari minuuttia joka aikaa säästyy siinäkin saa hymyn kasvoilleni.  Se korvaa suurelta osin ne tuskat mitä Saunalahden verkkoyhteyden käyttöönotto on minulle tuottanut.

Google siis on vienyt "palasen sielustani".  Tunnustan.  Olen saanut käyttööni todella hienot työkalut ja ilmaiseksi.
Pieni irvistys pitää sisällyttää tähän:   Olemmeko me käyttäjät näiden systeemien vankina: Olemmeko riippuvaisia niistä.  Kun firma X vaatii meiltä rahaa palveluksistaan, niin voimmeko tehdä muuta kuin maksaa?  Silla tiedostommehan ovat Googlen kellarissa.

Mutta kuitenkin tässä vaiheessa:  Google!  Kumarran ja ylistän suuruuttasi!  kiitos kaikille ahkerille ja fiksuille ihmisille siellä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.