Testing Java-Script

sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Zen-soitin 8 Megaa, Creative ZEN 1.2101e Käyttäjän arvio

Ostin pitkän harkinnannjälkeen pari vuotta sitten tällaisen minikokoisen Zen-soittimen..   149 Euroa 8 Megaa muistia.  Alennuksia ei saanut mistään, eikä valmistajilla ja myyjillä varmaankaan ole minkäänlaista kartellia....Laite on monipuolinen: Voi tallettaa musiikkia, videoita, kuvia, kalenteritietoja ja siinä on radio ja mikrofoni.
Aluksi hieno ja innostava peli, mutta vähitellen käytin sitä yhä vähemmän.
Siinä on sellainen stidiaskin kokoinen näyttö, joka riittää kyllä kuvien katseluun.

MUSIIKKI     Latasin siihen musiikkia tietokoneestani.  Kappaleisiin en millään saanut nimiä, eikä niitä pystynyt tähdittämään kovin helpolla eikä luomaan soittolistoja.  Niiden muokkaus soittimessa oli hankalaa.
Jossakin vaiheessa minulla oli esim. 47 kappaletta, joiden nimi oli:    Raita 01   jne.  Musiikkiarkistoni muokkaaminen soittimessa oli turhaa, tähditys ym. katosivat kun seuraavan kerran täydensin tietokoneesta tietoja.

Olin varma, että akku hajoaa vähemmässä ajassa kuin 2 vuosi, ja sitten laite olisi hyödytön.  Mutta vielä ei n iin ole käynyt.  Kuulokkeissa oli aivan liian ohuet johdot ja ne hajosivatkin puolessa vuodessa.

SD-kortti on hieno ominaisuus.  Pidän siinä 1 G korttia, jossa on uusimmat musiikkikappaleeni.

MIKROFONI on yllättävän hyvä, ja talletettavan äänen laatu parempi, kuin esim. tietokoneeni avulla talletettu.  Ja yllättävän paljon olen saanut oman yhtyeemme musiikkia mahtumaan sinne ja omia laulujanikin.  Jaa.... Pitäisi laittaa You-tubeen.

RADIO on riittävän hyvä ja sinne saa talletettua kanavia ja nimettyä ne.

KUVAT OVAT ok, ja Videot pyörivät.  Kirkkaassa päivänvalossa niitä ei tosin näe.

ORGANISAATTORISSA on kalenteri, yhteystiedot ja tehtävälista ja kai ne saa synkronoitua tietokoneesta.

Ostin kalliin laturin erikseen, kun en halunnut rasittaa tietokonettani USB-väylän kautta.  Oliko se 70 Euroa??

Kappaleet kannattaa siirtää soittolistoina, jolloin niitä on helpompi esittää itselleen.  Tosin kappale, joka esiintyy sinulla 4:ssä soittolistassa siirtyy koneeseen 4 kertaa!!!
Kappaleita voi kuunnella albumeittain, tyylilajin perusteella tai artistin mukaan jne.
Musiikin voi päivittää tietokoneelta myös sattumanvaraisesti;  synkronointi pelaa.
Ainakin Media-Playerin synkronointi on jotenkin inhottava käyttää; stidiaskin kokoisista valikoista valitset ja raahaat kansioita....
Sen akku riittää neljäksi tunniksi ja minulle venekäytössä ja mökillä se on kiva olemassa.  Usein kuitenkin olisi kivempi kuunnella ääntä kaiuttimista.  Sellaisen voi helposti kytkeä soittimeen.

Kaipaisin laitteeseen INFO, muistilappu, yms. toimintoja; esim. aikataulut yms. jotka voisin kuvina siirtää sinne.   Esittelykansiot tietyistä omista kohteistani olen kokenut toistaiseksi hankalaksi tehdä; Olen oikeastaan väsynyt syöttämään sisältöä laitteeseen, en ole vuoteen päivittänyt sitä.  Ohjelmat ovat aivan liian hankalia.

En kuuntele laitetta enään busseissa.  Ei kertakaikkiaan ole järkevää kaiken katumelun keskellä.  Paljon parempi on istua hiljaa ja rauhoittua.  Apple päivitti koneelleni musiikin mediatiedot ja omien kansiokuvieni lisäksi siellä on nyt siis albumeista kaunis kuvitus.
Ihmisillä, jotka käyttävät säännöllisesti tämänkaltaisia laitteita, on odotettavissa vakavia kuulon heikkenemisongelmia.  Nostavatko he ryhmäkanteen laitteiden valmistajia vastaan?

Olen siis tyytyväinen tähän laitteeseen vaikka oletankin sen akun kohta simahtavan.  Minulla on hieno musiikkikokoelma käytettävissäni koska tahansa ja voin esitellä sitä ystävilleni.  Klassista, kansanmusiikkia, bluesia, Countryä jne. jne.

Ihan hyvä laite, voin suositella.  Tsemppiä, Creative Zen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.