Testing Java-Script

tiistai 12. lokakuuta 2010

En löydä ruokakaupasta etsimiäni tuotteita

Eräänä päivänä kauan sitten en löytänyt kaupasta kaurapuuroa. Kaikkia muita puuroja siellä kyllä oli, mutta ei sitä. Katsoin hyllyt mikroskooppisen tarkasti läpi, katsoin vielä monena seuraavanakin päivänä, mutta ei ollut. Oli siis pärjättävä ilman. Ihmettelin usean kuukauden ajan asiaa. Luulisi, että se on kaikkein yleisin puuro. Sitähän kaikki syövät. Mutta ei, kun ei.
Joskus puolen vuoden päästä etsiessäni jotakin muuta, huomasin hyllyn päässä parin kuutiometrin pinon kaurapuuroa. Jaa. Ne olivat siis täällä, tukkuosastolla. Tietenkin, koska niitä menee niin paljon. Löysin kaurapuurot siis vasta kun lähes kompastuin siirtolavaan.
Vuosia aikaisemmin etsin kylmäkaapista kermaviiliä. Ei ollut. Taas mikroskooppisen tarkka etsintä. Ei tulosta. Kaikkia muita viilejä siellä kyllä oli. Aikanaan nekin sitten löytyivät jostakin aivan muualta.
Hiivaa olen myös joskus etsinyt pitkään ja hartaasti. Punaiset kirsikat sokeriliemessä ovat toinen vaikeasti löydettävä kohde. Jouluksi kaikki leivontamausteet kiikutetaan kaupoissa johonkin muuhun paikkaan kuin muut mausteet.
Nyt viimeksi etsin kaupastamme hernekeittoa. Ei ollut kuin kalasäilykkeitä ja papuja yms. Lopulta nekin löytyivät jauhohyllyn alaosasta. Siellä oli varattu yksi hyllymetri näille säilykkeille joita vain veneilijät, retkeilijät ja komennusmiehet käyttävät.
Tutkimattomia ovat kaupan tiet ja loputtomat ihmisen ponnistukset. Suurissa marketeissa ja tavarataloissa voisi hyvinkin olla parissa paikassa hakulaite, johon voisi kirjoittaa etsimänsä tuotteen nimen.
Kerran ruokakaupassamme pyysin kassalta ”puntin tulitikkuja”. Mikä on puntti? Ulkomaalaisperäinen myyjä ei tiennyt, mutta ilahtui kovin, kun sai minulta sen tiedon.
Nyt minulla on varoiksi hernekeittoa pari purkkia. Eräs liikunnanohjaajaksi opiskeleva sanoi minulle kauan sitten, että ihmisen pitää kerran viikossa syödä jotakin palkoruokaa. Se kuulemma sisältää jotakin tietyn lajin aminohappoa, jota Suomessa ei mistään muusta saa.
Hernekeittoon löydät erinomaisen ohjeen tästä blogista. Äijäruokaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.