Testing Java-Script

lauantai 30. lokakuuta 2010

Kiinan toisinajattelijat, Nobel-palkinto ja länsimainen "vapaus".

Heti perustaessani Etanatikku-Blogia laitoin siihen sivun ja linkin Kiiinan toisinajattelijoihin. Hu-Jia oli vangittuna, tunsin sympatiaa häntä kohtaan ja halusin ohjata lukijoita hänen sivuilleen, edes pienen tuen osoittamiseksi. Hesarissa on ollut pari artikkelia aiheesta.
Ajattelin, että tämänkaltainen ihminen kaipaa tukea. Jos on vankilassa yksin, murtumisen vaara, sekä hengen, että terveyden on lähellä. Ja todennäköistä on, että murtumista on jo tapahtunut. Kiina on mahtava valtio, kyllä se pystyy kansalaisensa murskaamaan. Mutta se on heikko, jos ei kestä arvostelua yksittäisten ihmisten taholta.

Näen näkymättömän langan johtavan omasta huonosta verkkoyhteydestäni Kiinan sananvapausrajoituksiin. Pohjimmiltaan kysymys on samasta asiasta.
Jos joutuisin puheisiin jonkun kiinalaisen diplomaatin kanssa, niin voisin kysyä, mitä Kiinan rohkeimmalle ihmiselle kuuluu. Voisin kysyä, miksi kiinalaiset ovat niin heikkoja ja selkärangattomia, etteivät uskalla edes vapautta itselleen hankkia.
Kiina on maailman viimeinen heikkojen ihmisten maa. Hei! Yrittäkää nyt vähän! Nostakaa päänne! Lempatkaa tuo naurettava pönäkkä hallinto helkhuuteliin.

Nyt toinen kiinalainen toisinajattelija on saanut Nobelin rauhanpalkinnon. Hyvä. Se on eräs askel Kiinan kansan vapautumisessa.
Ylistäkäämme länsimaista "vapautta" ! Ja toivottakaamme kiinalaiset mukaan tavoittelemaan sitä. Ehkä kiinalaiset pystyvät tuomaan meidän "vapauteemme" jotakin uutta.
Tsemppiä, Kiinan rohkeat ihmiset ! Ja kiitos hienosta rinkasta, 40, ja hienosta makuupussista, 36 Euroa.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.