Testing Java-Script

lauantai 16. lokakuuta 2010

Päiväkirjaa; Lokakuun alkupuolen tunnelmia

Eipä nyt juuri tee mieli lisäillä kuvia tai tekstejä blogeihin; systeemien sotkuisuus häiritsee pahasti oloa ja ajatuksia.  Saunalahden verkko on todella hidas jo viikon ajan.  Minun on vaikea jäsentää kolmen tallennusvälineen ongelmaa kirjoittaessani; Mini-kone, muistitikku jolla tekstit siirrän koneesta toiseen ja HP 15,4 tuuman lap-top.  Molemmissa koneissa on pari hakemistoa, joissa tekstit ovat, kirjoittaessa pitäisi siirrellä muokatut tiedostot hakemistoihin ja pyyhkiä vanhat versiot pois.
     Nyt ratkaisen ongelmaa kirjoittamalla tämän päivityksen nopeasti bloggerin editorilla joka voi Sumalahden verkossa kaatua milloin tahansa.
     Olen laittanut HP-koneessa pyörimään kaiken mahdollisen; 10 verkkosivua ja MediaPlayerin.  Saa musiikista edes jotain lohtua, kun atk-systeemi takkuaa.
     Veneen tyhjennys, maston lasku ja veneen nosto sekä telakoinnin järjestäminen pitävät minut mukavasti liikkeellä seuraavat pari viikkoa.  Homma ei ole ikävää, mutta ei ehkä mukavaakaan.  Otan sen niinkuin ilmana joka tulee.  Varaan siihen paljon aikaa.  Maston laskussa on ongelmansa kun osan siitä joutuu yksin tekemään.  Mutta siihen mennään ja se tehdään.

     Se lohtu on, että hommassa on kylmää.  Tuuli vihmoo ja sataa tihkua.  Minä pidän kylmästä.  Olen talven ja syksyn ihminen.   Minulla on retkiä varten vanha Halti 2400 makuupussi, joka on varmaan 30 vuotta vanha.  Ei henno heittää sitä pois vaikka on uudempiakin.

     Eilen huitasin Google Chrome-selaimesta kaikki Blogi-kirjanmerkkini pois yhdellä varomattomalla klikkauksella.  Ei ollut ensimmäinen tuho tällä saralla.  Otin pienen koneen käyttöön kilman verkkoyhteyttä, tein siellä muutoksia ko-osioon kirjanmerkeissäni, talletin ne HTML-tiedostoksi.  Kopioin vielä BLOGIT-kirjanmerkit moneen eri paikkaan ja käytin niitä aktiivisesti.

     Sitten menin pienellä koneella verkkoon ja jännitin:  Pian Google päivitti kirjanmerkkini verkosta, kuten olin ohjelmoinut.  BLOGIT-osioi, jossa lienee lähes 100 blogia, tuhoutui.  Kopioin sen uudestaan näistä varakansioistani, käytin sitä ja päivitin verkkoon.  Toimi.  Suljin pienen koneen ja menin isolla verkkoon.  Kirjanmerkit päivittyivät sinne.  Eikä mennyt kuin pari tuntia.  On siis varmistettava, että kohdistin ein ole minkään kansion päällä, kun painaa kirjanmerkkien hallinnassa delete-näppäintä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.