Testing Java-Script

perjantai 22. lokakuuta 2010

Käyttäjän ensiarvio: Canon Power Shot SX210 IS kamera.

Kävin ostamassa Canon Power Shot SX210 IS kameran

Ensivaikutelma oli painava ja linssin ulkoneva osa tuntui oudolta. Sitten kun objektiivi työntyi koko pituuteensa, niin tunnelma oli entistä hämäävämpi. Mutta jos täytyy saada hyviä zoomauksia, niin tämä hyväksyttävä.
Ensimmäinen kameramme, ixus 90 IS, muistutti tätä niin paljon, että käyttöönottokynnys oli huomattavan matala. Ongelmia silti oli; Päivämäärän ja kellonajan asettaminen kesti lähes 10 minuuttia. Pyöreän valikkokehän käyttö oli ongelmallista, aina vaan pompahdin ulos valikosta. Nelisen kertaa suljin kameran ja tulin uudestaan valikoihin yrittelemään. Tällaiset videot pitäisi laittaa You-Tubeen kuvaamaan käyttäjien todellista tilannetta. Laitteen yläosassa olevaa pyöreää kiertovalintakytkintä en uskaltanut edes yrittää vääntää.
Akku on samanlainen molemmissa kameroissa, mikä oli yksi tekijä tässä ostoksessa.
Laitoin ostetun akun heti lataukseen, 2.05 tuntia, mutta kuvailin koe-otokset vanhalla akullamme. Laitoin akkuun raaputetun merkinnän, jotta se erottuu edellisistä.
Muistikortiksi otin 4Gigaisen, jotta ne erottuvat edellisistä. Nyt voisi kuvata videoita vapaammin.

Picasa varmisti kansioistamme 84.000 valokuvaa, 2.5 vuoden sadoksi se on aika huima. Uusi kamera siis tulee todelliseen tarpeeseen. Ruskakävelyllä on ollut tuskaista odotella omaa kuvausvuoroa, kun näkee, että aurinko menee pilveen muutamassa minuutissa.

Perheenjäsenen ensiarvio kameran näppäimistä oli: "nämä menevät heti rikki. Ovat niin hempuloita". Vanha kamera jää siis minun yksinomaiseen käyttöön ja nyt perheenjäsenellä on täysi taiteellinen vapaus etsiä ja löytää itsensä. Valokuvaus antaa valtavat mahdollisuudet kehittää omaa itseään ja havainnoida ympäristöään.

Otin käyttöoppaan verkosta PDF-tiedostona. Sivustossa luki: MUISTA TALLETTAA TÄMÄ KÄYTTÖOPAS KONEELLESI ENNENKUIN OSTAT KAMERAN. Se olisi pitänyt tietenkin tehdä. Jos olisin tiennyt, että Zoomin käyttöönotto kestää yli 3 sekunttia, olisin voinut ehkä äänestää toisin. Mutta uskon, että tämä oli hyvä ratkaisu. Kuvien arkistointi tietokoneelle pitää vielä miettiä. Paljon muutakin pitää opiskella. Kirjoitan vielä lisää kun käyttökokemusta kertyy lisää.

2 kommenttia:

  1. Olen kuvannut Canonin kameroilla vuosi-kymmeniä. Voin sanoa merkin olevan laadukasta ja ainakin yhtä hyviä kuin vastaavat 'isot merkit'.
    Järjestelmä-kameroissa ei ole ollut minkäänlaista harmia.
    Pienemmistä Canon-kameroista on käytössäni tälläkin hetkellä IXUS 100 IS. Se on aina mukana pienuudesta johtuen - taskussa. Tulokset ovat ainakin yhtä hyviä kuin isolla ja painavalla järjestelmällä kuvatut..! Luonnollisesti järjestelmä-kameralla on monia etuja joita näillä kiinteä-opiikalla varustetuilla ei ole.
    Onhan nämä uudet kamerat melkoisia vempeleitä. Ominaisuuksia on puolet liikaa. Voi niillä kuviakin ottaa...!
    Menestystä uudelle 'vempeleelle'.
    Sen ominaisuuksiin ei opi muuten ko' ajan kanssa.
    Suuruudesta ja painavuudesta muuten - hankin aivan äsken zoomin 120-400mm. Sen paino on n.1800gr. Siihen kameran paino n.800gr - 'raahattavuutta' on harrastaja kuvaajalle aivan tarpeeksi...!
    Terveisin Eko...

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.