Testing Java-Script

sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Google GMail. Postien tunnisteet kannattaa jaotella alikansioihin.

Gmail on hieno ohjelma ja siihen on saatavissa paljon laajennuksia. Sen moninaiset mahdollisuudet ovat hieman sekoittaneet ja hämmentäneet minua.
Minua on pitkään ärsyttänyt upean Google-Mail -ohjelman ruutu. Aikani pähkäiltyäni sain TUNNISTEENI (Suku,Perhe,Musiikki,Veneily,Taide,Google,Picasa,Blogit ym. ym.) supistettua yhdeksi palkiksi, jonka voin tarvittaessa laajentaa näkyväksi.
Näin saan vasempaan palkkiin mahtumaan pääsyn kaikkiin perustoimintoihin, kalenteriin, dokumentteihin, työlistaan ja postilaatikon valikkoihin.

Nyt totesin, että postini tunnisteet ovat liian yksioikoisia, selkeys ja jaottelut aiheisiin eivät ole riittävät. Minun on pakko jaotella ne alikansioihin, tyyliin:

Taide / Piir
Taide / Runo

Musiikki/Yhtye
Musiikki/Yhtye/Uudet
Musiikki/Yhtye/Vanhat
Musiikki/Trubaduuri
Mus/Trub/Ideat
Mus/Yhteydet

BlogOmat/Etana
BlogOmat/Vene

Blogit Tähän tulee muiden blogaajien kanssa käymäni kirjeenvaihto.
Postit voi vielä tähdittää ja merkitä jollakin muullakin tunnisteella.
Kuva/Picasa
Kuva/Muut
Kuva/Luonto Ja niin edelleen.

Silloin pääsen käsiksi joko koko ryhmään tai sen osa-alueeseen kerallaan. Pitää lukea ohjeet vielä tarkalleen ja valmistella hommaa etukäteen. Taidan kokeilla sitä ensin jollakin pienellä ryhmällä. Onneksi minulle on toistaiseksi tullut aika vähän postia.

Kaikkiin näihin ohjelmanviilauksiin menee uskomattoman paljon aikaa. Olisi kiva joskus saada tämäntyyppisiin ohjelmiin joltakin valmis käyttöpöhja. Itse olen valmis jakamaan kehittämäni jutut muiden käyttäjien kanssa.

Gmailissa pääsin viiimeinkin itse lähettämään itselleni sähköpostia ja tiedustelemaan vointiani. Kirjoittamani ja kuulemani mukaan voin hyvin. Hyvä kuulla. Bloggerin/Googlen Friend-Connection on sekoittanut perheenjäsentemme tiedot ja pelaa pasianssia henkilöllisyyksillämme. Koskaan emme tiedä, kumpi meistä päätyy blogien lukijaksi.

Mutta aina vaan! Hyvä, Google! Kumarran ja ylistän nerouttasi!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.