Testing Java-Script

lauantai 10. elokuuta 2013

HP Tietokone Windows7 ei tunnista hiirtä eikä mitään ulkoisia laitteita. Missä vika? Ratkaistu.

Olin matkoilla ja kotoa kantautui viesti: hiiri ei toimi, kameran tai SD-kortin lukulaitteen kuvia ei voi laittaa koneelle.  Rampa Windows7 ja luoteistuuli saaressa liittyvät jotenkin yhteen.. ne ilmestyvät heti ekana iltana lähdön jälkeen.

MS / Win yleisohje kaikkeen näyttää olevan ihan hyvä:  Renkataan kaikkea mahdollista
 sisukkaasti ja toiveikkaasti, välillä hakataan päätä seinään vuoroin ohimon, vuoroin otsan kohdalta.  Etsitään syytä kaikesta muusta, kuin typerästä MS arkkitehtuurista.

Google haku tuottaa hyviä tuloksia; löytyisi firmasivujen lisäksi luultavasti myös samasta ongelmasta kärsiviä kohtalotovereita monella eri kielialueella.

Windows7 sivut / KnowledgeCenterit ovat parhaita, sieltä löytyi tämä:
MicrosoftFixit.Devices.Run.Exe  ohjelma, mutta ei se nyt mitenkään hirveesti vakuuta.  Se löytyi haulla: Windows 7 ei tunnista hiirtä.  Ohjelma ei onnistunut tekemään mitään EIKÄ EDES LÄHETTÄMÄÄN VIRHERAPORTTIA.  Sen robottitunnistukseen tarkoitetut Captchat / Sekotekstit, olivat niin vaikeita, että emme edes usean ihmisen voimin saaneet mitään niistä mitään tolkkua.

Yritetään tietenkin toisenkin kerran:  Ei mitään apua.  Ei viitsi todellakaan edes yrittää virheraportin lähetystä.  Sitten Windows-ohjauspaneeli / Virheiden korjaus / Laitteisto ja laitteet / Määritä laite.   Eipä tämäkään löytänyt mitään.  Käydään ajatuksissa taas kaikki mahdollinen läpi.  Koneen liittimien likaisuus, huonot sähkökontaktit, USB-puolen kyvyttömyys antaa riittävästi virtaa laitteille.. tulevat ensin mieleen. Ja akkua pois ja takaisin.

OHO! Lopulta löytyi: Windows Update on määritetty niin, että se ei asenna ohjaimia koskaan.  Ohjainpäivityksiä ei asenneta automaattisesti, kun Windows Update havaitsee ne.

ONGELMAN YDIN ALUSSA OLI SIIS:   Ongelmalista: Rommi loppu, olutta ei oo ollu kuukausiin, helle jatkuu ja HP Tietokone Windows7 ei tunnista hiirtä & muita ulkoisia laitteita. 3 ensimmäistä vain enää ratkaisematta.

Synaptics Input PS/2 Port TouchPad     HAA!!! mm. tällainen valinnainen päivitys pitää tyhmän tyhmän tyhmän Windowsin typerässä Updatessa ruksata.  Ilmeisesti tämä on vain kosketuslevyn hiiri, ei siis ulkoinen hiiri...

Ruksasin varmuuden vuoksi kaikki päivitykset, n. 50 kpl.  Kestää lähes tunnin, enkä ole varma, selvittääkö tämä asia.  Yritän muuttaa perusasetuksia niin, että valinnaiset päivitykset menee samalla tavalla, kuin tärkeät päivitykset.

Päivitys kestää loputtomasti.. sen voisi keskeyttää... Keskeytänkin lopulta, on pakko mennä nukkumaan.  StupidWindowsRedNeckFixIt ohjelma ilmoittaa:  Yksi ongelma kaipaa toimen piteitä,  mutta....  sitä ei voi klikata, ei vaikuta mitään.

Aamulla  jatkan päivitystä.  Windows ensin viimeistelee eilisiltaiset.  Kirjoitan Windows-hakuun  Win upd    tai haen ohjauspaneelin kautta:  Windows Update.  Vielä 10 päivitystä suoritettavana.  Pitkä ja raskas päivitys alkaa taas.  Osa niistä liittyy joihinkin ohjelmointityökaluihin.. mutta en nyt jaksa seuloa, että mikä niistä olisi välttämätön tai tarpeen.   Ai. niin.  mainitsinko jo:  Hiiri ja ainakin SD-kortin lukulaite toimivat.    Yöllä oli kauhee ukkonen.. otetaanpas kaffetta.

HP-windows7 kone puuskuutttaa kuin kidutettu härkä ylämäessä raskaan kuorman alla.  Avasin oman Chromeni ja Googlen Keep-ohjelman, jolla teen tätä blogitekstiä.  Onneksi saan samalla tarkistaa vastaavat päivitykset PB-koneesta ja lukea nexuksella Google+ :aa.  Hohhoijaa, otetaanpas kaffettia.  Ja kotona oltiin iloisia:   OI!  Hiiressä näkyy valo.  Ja myöskin pienemmässä kamerassa on liitinpaikka tietokoneeseen.  En ole huomannut koskaan sitä näyttää.
     Ja muuten olen sitä mieltä, että Karthago on valloitettava ja kaikki välimyyjän, HP:n ohjelmat kannattaa hiiata koneesta pois heti oston jälkeen :)
.

2 kommenttia:

  1. > "OHO! Lopulta löytyi: Windows Update on määritetty niin, että se ei asenna ohjaimia koskaan. Ohjainpäivityksiä ei asenneta automaattisesti, kun Windows Update havaitsee ne."

    Muita ongelmia Windows updatessa: 1. päivitykset asennetaan oletuksena kello kolmelta yöllä, jolloin kenelläkään ei ole tietokonetta päällä, joten Windows menee jumiin, kun sitä tarvitsee. 2. Päivitykset asennetaan vain Windowsiin, eikä muihin Microsoft-tuotteisiin. Onneksi Windows Updatessa on edes linkki "Hae päivityksiä myös muihin Microsoft-tuotteisiin.

    > Ruksasin varmuuden vuoksi kaikki päivitykset, n. 50 kpl.

    Yleensä auttaa, etenkin jos listalla on muitakin ajureita.

    > Yritän muuttaa perusasetuksia niin, että valinnaiset päivitykset menee samalla tavalla, kuin tärkeät päivitykset.

    Löysitkö mitään tapaa, jolla näin tehdään? Minun tietääkseni se ei ole mahdollista, tai jos on, se on piilotettu erittäin hyvin. "Give me recommended updates the same way I receive important updates" ei näytä tekevän mitään asiaan liittyen.

    VastaaPoista
  2. Ajastus tosiaan on ongelmallista: Joko koneen ollessa kiinni, tai silloin kun se on tehokäytössä.
    Hahaa!! Minulla oli tosiaan tuo 03. Muutin aamu yhdeksään.

    Ohjauspaneeli/Kaikki Kohteet / Windows Update -kohdasta vasemmalta: Muuta asetuksia: Ruksi ruutuun: Anna suositellut päivitykset samalla tavalla kuin tärkeät päivitykset.
    (Huom. winukan kirjoitusvirhe: Anna... tarkoittaa: asenna.
    Mutta jos se ei siis tee mitään, niin... ongelma on.
    OLETAN, ETTÄ TÄMÄ: anna ON KIRJOITUSVIRHE.
    Pitänee tarkkailla tätä... tapahtuuko päivityksissä muutosta.
    Muistan, että joku Western-Digital kovalevyn ajuri oli kerran varsin ongelmallinen.
    Windowsin KAIKISSA päivityksissä on myös se paha puoli, että niistä ei ilmoiteta. Käyttäjä vain joutuu ihmettelemään ja kiukuttelemaan hitaan koneen ääressä.
    Kiitos hyvästä kommentista.

    VastaaPoista

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.