Testing Java-Script

tiistai 29. maaliskuuta 2011

Uudenlainen metsästyskoe ennenkuin metsästyskortti myönnettäisiin

Minua on aina säälittänyt ajatus jäniksestä, joka juoksee pitkin metsiä 6 nälkäistä koiraa perässään.  Varsinkin, kun tiedän, että nämä koirat saavat olla yön ja seuraavan päivän kotisohvan vieressä makaamassa lämpimässä, kun jänisparka palelee metsässä.

Kirjoitin kerran surullisen laulun pupulapsesta, jonka äiti oli juuri ammuttu.  Siinä tarinassa oli tupruavaa lunta, valkoista turkkia ja hieman verta.  Toistaiseksi se laulu on vielä julkistamatta.

Nyt kävellessäni hienossa lumisessa maastossa minulle tuli mieleen uudenlainen metsästyskoe.  Yllykkeen tähän juttuun sain hirvien ajometsästyksestä.   Tämän kokeen suorittaminen vaadittaisiin kerran vuodessa jokaiselta metsästäjältä ennenkuin heidät päästettäisiin ampumaan eläimiä.

Kokeessa 200 päinen paviaanilauma ajaisi metsästäjää kohti saalistajien ketjua, jossa odottaisi 4 leijonaa.  Jos metsästäjä selviäisi tästä kokeesta, niin hän saisi taas vuoden verran tappaa otuksia vapaasti.

Eikö kuulostakin reilulta ?   
Eikö vain olisi kohtuullista?     
Jokainen metsästäjä saisi edes joskus kokea
miltä tuntuu olla metsästettynä ?

No, leikkiähän tämä on.  Vaikka olenkin paljolti Viherpipertäjä, niin kyllä minä luen metsästyslehtiä ja ymmärrän riistanhoidon ja elämäntavan joka liittyy maaseutuun ja metsään.  Kannatan metsästystä, hirvikantaa kyllä pitäisi kohtuuden nimissä harventaa vielä enemmän.

Ja toivon kovasti, että metsästäjäporukka on huumorintajuista, ettei ne vedä haulia nenäänsä tästä jutusta.
Mutta vois ne silti järjestää toisilleen tollaisen leikillisen uuden metsästyskokeen.  Jokaiselle ihmiselle tekisi hyvää välillä asettua toistenkin asemaan ja yrittää ymmärtää muita.
Jääden odottelemaan runsaita kommentteja luovutan tämän artikkelin julkisuuden riepoteltavaksi.
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.