Testing Java-Script

sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Tiedostojen synkronointi kahden eri tietokoneen välillä. Käyttäjän kokemuksia Allway-synkronointi-ohjelmasta.

Otin tämän AllwaySync ohjelman käyttöön pari viikkoa sitten, helmikuun puolessavälissä 2011. Olen ollut siihen pääosin tyytyväinen. http://allwaysync.com/ linkistä saat ohjelman ladattua.
Siitä on olemassa valitsemani ILMAINEN VERSIO ja erikseen maksullinen PRO-VERSIO.

TIEDOSTOT, JOTKA SYNKRONOIN
430 tiedostoa, 25.5 megaa, luultavasti kaikki ovat tekstitiedostoja. Aika paljon kirjoitettua kamaa siis. Kirjoitan useimmiten isommalla HP-koneella, synkronoin ne 4GT Data-Traveler tikkuun ja kirjoittelen sitten taas. PB-koneessa, jossa on pieni 11 tuuman näyttö, kirjoittelen luonnollisesti harvemmin. Yritän näin aluksi joka istunnolla väenväkisin vääntäää muutoksia asiakirjoihin, jotta saan pari kertaa päivässä järjestettyä synkronoitavaa tavaraa, esim. 3-18 tiedostoa.
MINULLA ON MYÖS MUUTAMA ISOMPI HAKEMISTO, MUTTA NE SYNKRONOIN VAIN KERRAN VIIKOSSA.

Allway-ohjelman KÄYTÄNTÖ:
Ensin analysoidaan, sitten klikataan tärkeät ilmoitukset, tarkastetaan ne; Minä painan nopeasti nappia: JATKA VÄLITTÄMÄTTÄ VIRHEISTÄ, ja sitten SYNKRONOINTI, joka menee alta puolessa minuutissa.

ONGELMAT
Homma toimi virheettä kymmenen päivää. Sitten HP-koneen AllwaySync lakkasi tunnistamasta Synkronointi-tiedostoa. Väitti, että joku oli jäänyt kesken edellisen koneen synkronoinnissa. Varmaan olikin. Kokeilin erilaisia veivauksia; poistin piilotetun SYNC-tiedoston hakemistosta yms. Sinnikkäistä yrityksistä huolimatta ei toiminut. Kolmeen päivään synkronointi ei onnistunut. Toisessa koneessa poistin Synkronointityön ja MÄÄRITIN sitten väkisin DataTravelerin uudestaan kohteeksi.
NYT SYNKRONOINTI ONNISTUI MOLEMPIIN KONEISIIN.

VANHA VÄSYNYT DIKTAATTORI WINDOWS 7% kadottaa kyllä muutenkin levyasemien ja tikkujen tunnukset aina, kun silmä välttää. Varmistusohjelmille tämä on erityisen kiusallista. Minulla on Cobian-Backup ohjelman kanssa jatkuvasti ongelmia.

SYNKRONOINTISUUNTA:
Kopioitaessa / Synkronoitaessa olisi hyvä käytäntö PITÄÄ KOPIOLEVY FYYSISESTI SILLÄ PUOLELLA TIETOKONETTA, MISSÄ SEN KANSIO RUUDULLA SIJAITSEE! Kun siis ruudulla määrität, että synkronointi tapahtuu Vasemmalla olevasta Windows-kansiosta oikealla olevaan MUISTITIKKUUN, niin tämä muistitikku olisi myös koko ajan fyysisesti koneen oikealla puolella. Sama koskee noita ulkoisia levyasemia. Kun poistat esim. Koko vuoden valokuvia joltakin asemalta, niin tämä on hyvä ylimmääräinen varmistuskeino.

VIRHEELLISET JA KYSEENALAISET TIEDOSTOT
Erityisesti LibreOfficen Tietokannoissa (LibreBase) minulla näyttää säännöllisesti joku tiedosto jäävän jollakin tapaa auki ja ne ilmoitetaan virheeksi. Ohjelma ilmoittaa, että ne ovat LOCK-tilassa. Koska nämä molemmat ovat ILMAISOHJELMIA, niin minä en nyt viitsi rutista asiasta.
Ongelmalliseksi tämä asia tulee siinä vaiheessa, kun LibreBase-tietokantani siirtyvät tästä kokeiluvaiheesta käytännön työkaluiksi.

TIEDOSTOJEN POISTOT se myös tekee sujuvasti; Siirrän julkaistun blogitekstin KIRJOITUS-hakemistosta JULKAISTU-hakemistoon ja ohjelma poistaa sitten Tikulta tiedoston ja kopioi uuden uuteen paikkaan.  Eikä kysynyt mitään... 
 VOIN SUOSITELLA TÄTÄ OHJELMAA. Sen ulkoasu on vähän aneeminen, mutta tämän ei kannata antaa hämätä. Ohjelma on sopiva esim. opiskelijalle.

NYT OHJELMA NÄKÖJÄÄN ALKAA VÄHÄN AHDISTELEMAAN MIESTÄ. Väittää liikenteeni ylittävän henkilökohtaisen käytön??? Luulevat minua kansainväliseksi firmaksi?
Pitää klikata alussa ylimääräinen ruutu pois ja sitten tarjous Pro-versiosta. Lisänä niskassa uhkaus, että ohjelman toiminta voi loppua koska vaan.
Käytännössä olen synkronoinut alun jälkeen ehkä 2 x 14 x 5 tiedostoa !!!
NÄYTTÄÄ SIIS SILTÄ, ETTÄ JOUDUN LUOPUMAAN TÄSTÄ OHJELMASTA !
NO, SE EI OLISI SUURI VAHINKO.
Lisenssissä sanotaan, että 40.000 tiedostoa voi synkronoida 30 päivän jakson aikana. LASKETAANKO MUKAAN MYÖS NE TIEDOSTOT, JOITA EI TARVITSE SYNKRONOIDA, MUTTA, JOTKA TARKASTETAAN SILTI?
Jos minä siis 30 pv. Aikana 2 x päivässä synkronoin 450 tiedostoa, siitä tulee 27.000 tiedostoa. Kokeillessa olen saattanut tehdän enemmänkin joku päivä. Varmaan joku päivä olen samassa koneessa tehnyt useita synkronointeja. Olen yksityiskäyttäjä, miksi minua nyt ahdistellaan??
Ehkä ne ovat laskeneet uhkaavan tilaston tästä muutaman päivän ajalta...
NE VÄITTÄÄ NYT, ETTÄ OLEN SYNKRONOINUT 45.000 TIEDOSTOA 30 PÄIVÄN AIKANA. RIKOLLISTA JA AMMATTIMAISTA SIIS.
Pitääpä hieman "SYNKRONOIDA" toimiaan vastaisuudessa... Aivan turhaan olen koko tuota tiedostonippua synkronoinut, kun tiedän muuttaneeni vain yhden kansion tiedostoja.  

Synkronointi-ohjelman käyttämiselle on olemassa toki vaihtoehtojakin.
MINUN ON HELPPO SIIRTYÄ SYSTEEMIIN, JOSSA
: - Varsinaiset tiedostot ovat muistitikulla ja niitä editoidaan vain siltä.
: - Muuttuneet tiedostot vain varmistetaan käytettävälle tietokoneelle.
: - Tiedostoista VARMISTUSKOPIOT Windows-Live-systeemissä
: - Ylimääriset käyttökopiot Google-Documents-tiedostossa.

HUPAISANA YKSITYISKOHTANA voin vielä mainita sen, että muuttuneiden tiedostojen kopiointi on äärimäisen yksinkertainen toiminto, jonka konekielinen käsky, esim. Vanhassa DOS-käyttöjärjestelmässä, tuo kuuluisa Xcopy, oli hyvin helppo ja käyttökelpoinen. Kopioidaan muutetut tiedostot pakasta A paikkkaan B. Nyt Valtiaan, Windows 7%:n aikana ei kukaan enää osaa näitä peruskomentoja.

Mutta synkronointi pelaa taas ja voin siis suositella tätä Allway Sync-ohjelmaa.  Tulevien 30-päivän jaksojen aikana käytän ohjelmaa harkitusti, jolloinka en törmää noihin rajoituksiin.  





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.