Testing Java-Script

tiistai 22. maaliskuuta 2011

Kitaran kieli katkesi tänään

Tuttuahan se on.  Jossakin päin maailmaa on tehdas, jossa 30 vuotta sitten päätettiin, että minun ja monen muun kitaransoittajan taskusta vedetään vitosen seteli viikoittain.  Vanhoissa kitaroissa kielet kestivät vuosikausia; moni soittaja ei ollut edes vaihtanut koskaan kieliä vanhaan kitaraansa.

Ajat ovat muuttuneet.  P---a firmat tekevät p-tuotteita.  Pesukoneista pakastimiin.
Käytän Aranjuez classic silver   tai Consert silver nailonkieliä tutun muusikon suosituksesta.  Kai niissä on hyvä ääni, en tiedä.  Mutta jos saisin sellaiset, jotka kestää 10 vuotta niin varmasti ostaisin ja haistattaisn P:t tällekin P-firmalle.

Ja kuten huomaatte, täällä ei kiroilla, vaikka Saunalahti yms ansaitsisivatkin sen. Saunalahden verkko on kolmena eri päivänä tökkinyt ja hidastellut ilkeästi.  Arkielämässä saatan kiroilla joskus  Kerran,kun vene kulki kohti myrskyä ja näin, millainen pilvi oli edestä tulossa vastaan, tuli voiheetä.

Mutta kitaran kieli siis katkesi.   Jos sen katkeamista ei aavista, niin varmasti pelästyisi rajusti.  Minä yleensä kuulen noin 40 sekunttia aikaisemmin sellaisen hiljaisen narahduksen.  Jos vieraita olisi paikalla, niin osaisin varoittaa:
- Varokaa!  kitaran kieli katkeaa kohta.
Torstaina edessä soittoharjoitukset TUPLANA.  2 + 2 tuntia.  Varasivat näet vahingossa kaverit toisenkin vuoron.  Siinä ehtii siis välillä vaikkapa syömään, paitsi, että keskustassa... No ehkä forumissa kebab-ateria, riisiä- ransiksia-vihanneksia ja siis sitä hienoa lihaa.  Kielen vaihtaminen taitaa jäädä huomiseksi, en ole edes katsonut, mutta tietenkin se on taas tuo D-kieli.

Rannassa käyntikin oli tänään, ja uusi rantamuuri on siellä hyvällä alulla, toinen kaivinkone on lisäksi vielä muokkaamassa Myllypuron suuta.

Ja tänään myös, todella pitkän tauon jälkeen kuuntelen musiikkia CD-levyiltä, jotka sain lainaksi toiselta kitaristiltamme;  Hän on mieltynyt Etniseen musiikkiin.  tällä kerralla hän valitsi keskiaikaista yms. musiikkia.
1 Songs And Dances of The Middle Ages;  voice, Shawm, recorder, harp, Saz, Oud, Lute,Chitarra ym
2 Bovi Patrizia, Tracce della Tradizione orale in manoscritti italini del XIV, XV sec.
3 The Service of Venus and mars, gothic Voices, Andrew Lawrence-King, Medieval harp
4 irst Delphic Hymn to apolla yms, Atrium Music De madrid
Mukavia kuunneltavia, tykkään välillä tällaisesta.

Asensin firefox 4.0 selaimen Google Chromelle seuraksi.
Ja seuraan tiiviisti Twitterin kautta Libyasta kantautuvia viestejä.  tuo Twitteri on sellainen mukava juorupalsta ja minun pitää oikeastaan lähiaikoina kutsua sinne ihmisiä juoruilemaan tämänkin palstan kautta.  Näissä juoruissa on 140 merkin rajoitus, eipä pääse kukaan liikoja lörpöttelemään kerralla.

@Libya_United: #Tripoli : One man with last name Swihli talked once, only once with the media ... His house get burned #Libya #Feb17 #libie
Tämmöisiä viestejä sieltä tulee jatkuvasti.  Kukistukoon Gaddafi siis pikaisesti...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.