Pannua on mukava pitää käsissään, pyöritellä, asettaa rasvaa paistoksen alle ja huolehtia lastalla, että se eri pala pohjaan. Teen toisinaan munakasta, johon laitan:
3 munaa, juustosilppua, makkarasilppua, ja keitettyä parsaa tai muuta vihannesta.
Mausteeksi suolaa ja valkopippuria.
Paistaessa pitää olla kunnolla margariinia ja munakasta pitää irroitella reunoilta lastalla. Kun munakas on hieman hyytynyt, leikkaan sen neljään osaan, jolloin saan palat helposti irroitettua pohjasta lastalla. Kun heiluttelee pannua sopivasti, niin sekin vähentää pohjaan juuttumisen vaaraa. Kääntämisen jälkeinen paistoaika on lyhyempi, kuin sitä edeltävä aika.
Aikalailla samat keinot pätevät lättyyn. Jokaisella ruokalajilla, eri aineilla on omat tapansa käyttäytyä pannulla ja kokin tulee hyvin tarkasti seurata näiden aineiden käyttäytymistä. Ikäänkuin omaksua mieleensä näiden eri ruokien olemus. Jos jokin palaa pohjaan, niin kokki ei ole omaksunut näiden aineiden olemusta sieluunsa.
Jos kuitenkin paistos jatkuvasti palaa pohjaan, niin rasvan raju lisääminen auttaa monessa tapauksessa ja se myös varjelee kokkia ylettömältä omien aivojensa käyttämiseltä.
.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.