Testing Java-Script

torstai 17. maaliskuuta 2011

Päivitystä, vointia ja kuulumisia muuten vaan.

Eilen oli todella keväinen päivä, vaikka Pohjoinen/koillinen taisikin tuoda kylmää ilmaa.  Aurinko kuitenkin jaksoi iltapäivällä lämmittää.  Ja nyt on ensimmäisen kerran sellainen tuntu, että lumet todellakin vielä joskus sulavat tästä kaupungista.  Kulkukelpoisia alueita pihoille ja jalkakäytäville muodostuu.  Itsekin avittelen kevättä etenemään hakkaamalla tuuralla jäirä rikki ja tekemällä pieniä ojia.  Joka päivä tunti-pari sitä puuhaa, niin pysyy pirteänä ja saa hieman liikuntaa.

Seuraan tiiviisti Libyan vapaustaistelua.  Se on kuin Suomen kansa käymässä Talvisotaa ylivoimaista vihollista vastaan.  Maailma kuulee ja ottaa osaa, mutta kukaan ei auta.  En uskalla edes kuvitella, mitä Gaddafin vangitsemat ihmiset joutuvat kokemaan.  Puhumattakaan siitä, jos vapaustaistelijat kukistettaisiin.  Silloin vasta hirveydet alkaisivat.  Uutiset ovat epäselviä, välillä tuntuu siltä, että vallankumoukselliset kamppailevat "veitsi kurkulla".  Toivon joka hetki jotakin ratkaisevaa helpotusta heidän tilanteeseensa.  Tunnelma on sama kuin suomalaisilla silloin, kun venäläisten divisioona oli päässyt Suomussalmelle.

Twitteri on sopiva paikka seurata Libyan tilannetta.  Juuri nyt Twitter on pois pelistä.  Eilen illalla juuri kun oli saamassa parhaimpien raportoijien tietoja, se tuntui kaatuvan, ainakin joissakin maissa.  Pelkään pahoin, että valtaapitävillä on sormet näppäimillä.  Japani on tietenkin toinen huolenaihe, mutta se kansakunta on maailman osaavin ja kuuluu rikkaimpiin.  He pystyvät laittamaan valtavat voimavarat liikkeelle ratkaistaakseen edessäolevat ongelmat.

Mutta kevät etenee, niin luonnossa, kuin toivottavasti maailmanpolitiikassakin.  Elämä kulkee.  Minun pitää näinä päivinä sovittaa mustaa pukua päälleni kahteenkin eri tilaisuuteen.  Kai se sopii, vaikka ei ole aikoihin käyttänyt.  Ja näyttää siltä, että liiallinen tietokoneen ääressä kyykkiminen todella tekee ongelmia ihmisen hengitykselle.  Kun hartiat lysyssä kirjoittelee ja katselee ruutua, niin äkkiä rupeaa pyörryttämään.  Tuota ongelmaa minun on nyt todella ruvettava työstämään.  Ja nettitikkuni lasku Saunalahdessa näkyy vielä 10 päivänkin jälkeen avoinna, vaikka maksoin kahden kuukauden maksut.

EI AIKAA EI ARVOA.  Se tarkoittaa, että ei ole julkisen liikenteen matkalippua.  Olen nyt tässä ollut eräitä päiviä ilman sitä, ja ehkä joku riento on jäänyt kokematta.  Köyhyyden yksi määritelmä on se, että "ei ole mahdollisuutta osallistua ympäröivän yhteiskunnan toimintaan".  Ja sitä ei liputtomalla ole.  No, tänään pitää lippu hankkia ja kitarapussi nostaa selkään.  Soittoharjoituksia kerran viikossa.  Ja samantien voisi perjantaiksi suunnitella rantakäyntiä.  Sitten on taas enempi mahdollisuus osallistua kaupungin menoon.

Libyaa koskevat Twiitit ovat tosiaan rajusti vähentyneet Twitterissä.  Tuntuu kuin iso musta koura puristaisi nettiyhteisöä kurkusta.  Me vielä saamme kirjoitella, mutta emme voi lukea vankilaan laitettujen tai verkosta pois suljettujen blogaajien viestejä.
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.