Testing Java-Script

maanantai 14. maaliskuuta 2011

Ohjelmatestaus; SideSlide työpöydän laajennus. Käyttäjän kokemuksia

Etsin verkosta apua Windows 7% surkeaan työpöytään ja ohjelmien käynnistykseen, ja löysin mm. tämän.
http://www.northglide.com/sideslide.html    Tässä kiva ohjelma kokeiltavaksi.  Muistilaput, työpöydän laajennukset, hakemistot ja pikavalikot ym.ym.  


SideSlide is an advanced, portable, unobtrusive, dockable, skinnable, instantly accessible, highly configurable Desktop Extension on Steroids! Clean desktop clutter and make your computer friendlier and faster than ever before. With unique use of containers and various innovative features, SideSlide lets you get instant access to everything you have and much me. The program respects your system and keeps all of its configuration files in a single folder.  


Ohjelman ruudulla on kiva ominaisuus:  Sen saa kiinnitettyä haluamaansa laitaan; ylös alas tai sivulle.  Lisäksi sen erilliset pienet muistilaput voi sijoittaa johonkin muuhun kohtaan ruutua.  Koska itselläni ei nyt ole varsinaista muistilappu-ohjelmaa paitsi EVERNOTE, niin sijoitin nyt tästä rivin muistilappuja ruudun alalaitaan.  Niistä jää sellainen puolen sentin raita näkyviin, josta voin klikata minkä tahansa niistä auki.  Koska Windowsin tehtäväpalkki on koneessani vasemmassa laidassa, niin olen laittanut tämän SideSlide:n oikeaan laitaan.  Sieltä se joskus tosin pompahtaa häiritsevästi esiin kun käytän vierityspalkkia.  


Tehtävänhallinta ilmoittaa, että ohjelma vie muistia 2672 kt.  siis noin 1 % koneen muistista.  Siis aika kohtuullista.  
En ole vielä joutanut (muilta kiireiltäni ...) tutkimaan kaikkia ohjelman ominaisuuksia, mutta minä kyllä pidän tästä. 
Tämä Windows 7% VäsynytVanhaDiktaattori  tarvitsee kaiken mahdollisen avun tyydyttääkseen nykyaikaisen käyttäjän tarpeet nopeuteen ja käytettävyyteen liittyvissä asioissa.  Ja tässä on yksi sellainen apu.  On myös olemassa sellaisia apu-ohjelmia, jotka korvaavat Windowsien surkean käynnistysvalikon.    


Tämä SideSliden pääkansio on sellainen neljännesruudun kokoinen joka siis pompahtaa halutessasi ruudun kyljestä esiin.  Sen kokoa voi vapaasti muuttaa. Toinen vaihtoehto on pitää tätä ohjelmaa keskellä ruutua, jolloin se käyttäytyy tavallisten ohjelmien tapaan.  Sitten halutessasi siirrät sen taas laitaan, johon se piiloutuu.  Kun siirrät kohdistimen laidan lähelle, se tulee taas esiin.  Siihen voi laittaa erilaisia kansioita, joissa voi olla kaikkea mahdollista, ohjelmia, hakemistoja, tiedostoja.  Tyypilliseen ilmaisohjelmien tapaan sen pikkuruudut ovat täynnä monipuolisia käynnistimiä, joista saa klikattua esiin haluamiaan toimiontoja.  Niihin voi sijoittaa dia-esityksiä, tiedostohakemistoja ja pikakäynnistimiä.  


Tärkein toiminto, mitä itse haluan koneeseeni on sellainen stidiaskin kokoinen valikko, joka pompahtaisi esiin haluamastani kohdasta näyttöä.  Jokaiselle eri työlle olisi oma tällainen pikavalikko; Kirjoitukset, Musiikki-työt, Tietokone, Valokuvat  ym.ym. JA KUN MINULLE TULEE UUSI HAASTE; voisin nopeasti tehdä tällaisen uuden pikavalikon juuri tätä projektia varten.  Windows 7%:n toiminnot ovat hieman liian kankeat tähän, enkä ole varma, onko tämäkään ohjelma aivan sopiva siihen.  Mutta suunta kuitenkin on oikea.  


PÄIVITÄN TÄHÄN LISÄÄN KÄYTTÖKOKEMUKSIA:


Koska Windows ja Microsoft toimittavat päivityksiä ja parannauksia ohjelmiinsa vain vuoden välein, on käyttäjien syytä aktiivisesti etsiä muita vaihtoehtoja.  http://www.ubuntu-fi.org/  Tässä on vaihtoehto Windows-käyttöjärjestelmälle.  Yksityiskäyttäjät eivät ole Microsoftin tärkeysjärjestyksessä kovin korkealla sijalla.  Päivityksiä tulee vuoden välein, jos silloinkaan.  Siksi on todennäköistä, että lähitulevaisuudessa nämä vapaan lähdekoodin ohjelmat pystyvät paremmin palvelemaan meitä.  Haluaisin itse kovasti kokeilla tuota Ubuntua, mutta kun tekemättömiä töitä on nyt juuri kasassa liikaa.
Tästä Ubuntusta minun taitaa olla syytä avata blogiini aivan oma osastonsa.
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.