http://www.time.com/time/specials/packages/completelist/0,29569,2058946,00.html
Twittaajat ovat niitä, jotka käyttävät Twitteriä ja lähettävät kaiken maailman nähtäväksi näitä 140-merkkisiä viestejä. Siihen mittaan voi sisältyä vastaanottajan tunnus, esim @mikkomuttinen, lause, joka kertoo asian ja vielä http-linkki joka voi olla lyhennetty, esim. Tiny-Url ohjelmalla. Ensilukemalta nämä Twiitit ovat hyvin mystisiä, mutta vähitellen lukemalla niistä kyllä pääsee jyvälle.
@ -merkkiä käytetään osoittamaan vastaanottaja, ja # :lla merkitään ns. Hashtag, elikkä aihe. Esim. #Verkko, #Windows7, #LibyaFeb17, #Tripoli, #Misurata #GaddafiCrimes #LankaKaupat.
Tämän merkintätavan ovat Twitterin käyttäjät itse keksineet ja käyttäjät voivat käsittääkseni vapaasti lisätä näitä Hashtageja. Itse halusin laittaa #Windows7% mutta se ei onnistunut. Ohjelma jätti tuon % merkin pois. Halusin avata keskustelun aiheesta #TiredOldDictarorWindows7%, mutta se on taas liian monimutkainen. Etsin nyt sopivaa termiä, jolla voin ryhtyä haukkumaan tätä Windows7%:ia.
http://twitter.com/#!/search/heiklap Olen itse Twitterissä tällä heiklap -tunnuksella. Aika mukava, että se oli käytettävissä. Kirjoittelen sinne viestin muutaman kerran viikossa, enemmän kuitenkin luen muiden juttuja.
Olen jakanut Twitterissä muutamia etanatikku-blogin otsikoita sellaisenaan; esim. tämän artikkelin otsikko on sellainen, jonka voisi suoraan jakaa linkkinä Twitterissä. Sehän kertoo selkeästi, mistä asiassa on kyse.
Heittelen välillä tiedotuksia omasta arjesta, ajankäytöstä, ilmasta yms. Kirjoittelen tietotekniikasta ja ohjelmista. Joskus tämmöisiä lainattuja mietelauseita ja ajatelmia, hupijuttuja ja musiikkia tai linkkejä hienoihin valokuviin. Kerran kirjoitin suutuspäissäni toistakymmentä Twiittiä ja luettelin kaikki esineet, jotka olivat taloudessamme hajonneet viikon aikana ja haukuin niiden valmistajat.
230 Tweettiä kirjoitettu, ehkä noin 5 kk aikana... sehän on aika paljon.
34 ihmistä tai ryhmää jota seuraan. Seuraan tavallisia ihmisiä, sellaisia jotka Twiittaavat paljon, muuten vaan kiinnostavia ihmisiä ja muutamaa poliitikkoa.
17 ihmistä tai instanssia seuraa minun twiittejäni. Monet seuraajista ovat virkansa puolesta kiinnostuneita tai vaan mainostamassa itseään.
Aikaisemmin seurasin myös 30 eri lehteä, mutta se oli liian työlästä. Paljon parempi on pitää ne "listoissa" ja käydä viikottain katsomassa lehtien verkkosivut.
Suomalaisista aiheista Twitterissä löytyy linkkejä aika nihkeästi, mutta se on varmaan kasvamassa. Aika paljon näitä SOME, Sosiaalinen Media, käyttäjiä, jotka pohtivat näiden medioiden käyttöä yrityselämässä. Ja käytännössä aika moni tekeekin työtä Twitterin kautta. Twitterissä periaatteessa KAIKKI ON JULKISTA. Ei ole mitään mieltä tulla JULKISEEN palveluun salaamaan itseään ja tekemisiään. Ei. Tänne tullaan nimenomaan ilmaisemaan itseään ja etsimään haluamiaan aiheita ja ihmisiä.
Kalastus, veneily, metsästys, remontointi hakusanoilla löytyy vähän tai ei yhtään.
Rakentaminen hakusanalla löytyy heti ruudullinen.
Mutta SINÄ VOISIT KÄYTTÄÄ TWITTERIÄ NÄIN:
Avaa ensin itsellesi tili Twitter-palveluun, kehoita ystäviäsi/sukulaisiasi/urheiluseuraasi/asiakkaitasi avaamaan tilit, jotta voit olla yhteydessä heihin.
http://www.tweetdeck.com/ Täältä lataat ohjelman, jolla voit samaan aikaan seurata neljällä eri palstalla keskusteluja, tai neljän eri aihepiirin keskusteluja. Monipuoliset asetukset. ALUKSI PITÄÄ tosin kytkeä nuo PLURB-äänen päästävät pienet ruudut pois ja tehdä muita säätöjä.
Sitten perustat itsellesi aihepiirejä, joista haluat keskustella, ja joista kiinnostuneita ihmisiä haluat tavoittaa. Twitterissä on laajat mahdollisuudet, keskusteluja voi näillä # - hakusanoilla ryhmitellä ja arkistoida loputtomasti. Tällä voi laatia luetteloja itseään kiinnostavista aiheista.
Pidemmän päälle kannattaa varmaan ottaa tämä TINY.URL tai joku muu Web-osoitteiden lyhennyspalvelu käyttöön.
JA EIKUN TWIITTAAMAAN.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.