Testing Java-Script

sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Tämä blogiteksti on kirjoitettu Ubuntu-käyttöjärjestelmällä

Ei ihan vielä hyvästiä Windowsille, mutta pientä vaihtoehtojen tarkastelua.  Asensin pienempään koneeseeni ,Wndows7:n "sisään", Ubuntun.  En siis saavuta kaikkia sen nopeus-etuja, mutta voin jo perehtyä siihen.  Enkä tuolla tavalla asennettuna pääse sillä Windows-puolen sisältöön käsiksi.  Voin koska tahansa poistaa sen koneestani, Windows näkee sen vain Ubuntu-kansiona Julkinen kansiossani.  Ubuntu vei levyltä tilaa 18 Gigaa ohjelmistoineen.  Windows7% taitaa viedä tuplaten sen.

Ensimmäinen postaus siis tällä uudelle, ilmaisella, "yhteinen-hyvä" käyttiksellä.  Kokemukseni ovat myönteiset vaikkakin valikoihin perehtymisessä meni tunti.  Neljä eri näyttöä on kiva toiminto, verkkopalikkaa ei ole tarvinnut tökkiä ja ohjelmia saa verkosta niin paljon kuin haluaa.  Firefox ja LibreOffice olivat valmiina, Chromium-selaimen latasin erikseen.  Sykähdyttävä hetki oli koneen sammuttaminen.  Ubuntu teki sen noin kolmessa sekunnissa!  3 sekunttia!

Voin suositella kaikille Ubuntua asennettavaksi TÄYSASENNUKSENA, jolloin se syrjäyttää Windowsin.  Itselläni on vielä keskeneräisiä puuhia Windowsin kanssa, joten en voi sitä poistaa.  Blogissani WinToUbu.blogspot.com tarkastelen tätä prosessia.

Windowsista siis eroon, TOSIN eräs tuttuni, jota kovasti arvostan, sanoi,että seuraava Windowsin versio on niin hyvä, että kaikki haluavat sen.  Mielestäni Windowsin uudet VERSIOT eivät välttämättä ole PARANNUKSIA.  Ne ovat vain uusia versioita, joilla käyttäjät pyritään sitouttamaan entistä voimakkaammin Windows-ympäristöön.  Siinä voivat eräät käyttäjän arvostamat jäädä toimimattomaksi.  Windows7% esti minulta upean StickyNotes muistilappuohjelman käytön.

Maailmassa on valtava määrä ihmisiä tekemässä työtä vapaan lähdekoodin ohjelmien hyväksi.  Ne ovat Googlen Chrome/ Chromium, ohjelmointipuolella DART yms.  Kun minä olen vanha ja väsynyt, minä voin luottaa siiihen, että naapurin kakarat osaavat tehdä minulle ikioman ohjelman, joka vastaa minulle elämäni tärkeimpään kysymykseen, joka on ... ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.