Testing Java-Script

keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Kotiverkon virittäminen Windows 7 onnistui, kun otin palomuurin hetkeksi pois käytöstä

Verkko pois, ettei tule pöpöjä, nettitikku ihan pois asti.  ZoneAlarm palomuurini POIS KÄYTÖSTÄ.  Windowsin palomuuria en tietenkään käytä. Sitten Windowsin ohjeiden mukaisesti langaton verkko, kirjautumiset ja tunnussanat ym. molemmissa koneissa.  Onnistuihan se viimein.  Kun sitten otin ZoneAlarm palomuurin taas käyttöön, niin se näytti hyväksyneen tämän toiminnassa-olevan verkon tosiasiana.
Zonen aikaisempi versio kauan sitten kysyi hyväksynnät havaituille verkoille, mutta nyt en enää ole huomannut sitä toimintoa, mikä on harmillista.
     Pidin aikoinaan tätä langattoman kotiverkon perustamista viimeisenä asiana, minkä haluan Windowsin puolella tehdä, ennenkuin poistan sen koneestani ja siirryn Ubuntu-järjestelmään.  Windows 7 taitaa olla ensimmäinen Windows-versio, jossa langaton kotiverkko toimii.

En näköjään ole vielä tekemässä sitä, tietoni Ubuntusta ovat vielä puutteelliset.

Kotiverkko on tarkoitettu jakamaan Julkisen kansion kokonaan ja käyttäjän kansioista kuvat ja musiikin.  Dokumenttien, tiedostojen jakaminen määritetään sitten erikseen tarpeen mukaan.  Se on suunniteltu aika fiksusti ja nyttemmin kytkeytyminen sujuu luotettavasti ja nopeasti.  Ja tiedonsiirtonopeus oli hurjaa.  Oliko se 10 Megan tiedosto 20 sekunnissa.(?!)  Siis metrin päähän toiseen koneeseen...?   Kun meillä on verkko vain toisessa koneessa, niin voin pyytää "tikun haltijaa" lataamaan jonkun verkkosivun julkinen-kansioon, josta sitten voin avata sen toisessa koneessa.  Tämä mahdollistaa meille samanaikaisen työskentelyn ja lisää mahdollisuuksia yhteiseen aikaan.

     Se antaa minulle myös paremmat mahdollisuudet miettiä synkronointia.  Ehkä noin 5 kansiota, alle mega, olisi pidettävä koko ajan synkronoituina.  Ja tietenkin taas on yksi uusi tunnussana ja prosessi muistettavana.  Mutta näköjään on niin, että joka päivä tieto lisääntyy.  Sen nopeudesta sitten voidaan olla montaa mieltä, mutta ainakaan se ei ole 10 Megaa.
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.