Testing Java-Script

perjantai 23. joulukuuta 2011

ZoneAlarm palomuuri ei reagoi. Poistan ja asennan uudestaan.

HP-koneessani Palomuuriohjelma ZoneAlarm ongelmoi.  Se ei reagoi mihinkään.  Onko se vaurioitunut tai pudonnut päältä?  Olisko jotain tehtävä?  Kai niin, siis poisto ja uudelleenasennus.  Kun en jaksa ruveta kyselemään.  Minulla on kyllä levyllä sen asennustiedosto, mutta tahdon olla varma;  Lataan verkosta varalle toisenkin asennustiedoston 149 MT.  Sitten suljen verkon.  Laitan windows Palomuurin päälle.

Ja sitten vasta poistan ohjelman Windowsin UnInstall-ohjelmalla.  Tässä vaiheessa Zone vielä tarjoaa vika-palvelua, tekninen Chat.  Peruutan toimenpiteen, laitan verkon päälle taas, mutta totean, että tämä Zonen "Chat" on vain hakuruutu.  Kytken verkon taas pois, otan jopa tikun irti.   Ja asennan Zone-Alarmin uudestaan.  Pienemmässä koneessani Zone oli luokitellut yli 600 ohjelmaa!  Niistä suurin osa on ohjelmien vanhoja versioita.  Tämän rekisterin putsaaminen oli siis nyt hyvä tehdä.  Zoneen on rekisteröidyttävä nimellä ja sähköpostilla.

Verkkoon pääsy sujui ongelmitta ja annoin taas tuttuun tapaan ohjelmille oikeuksia.  Out/In ja Trusted/Internet-vyöhykkeet ovat Zonen listauksessa vaihtaneet paikkaa aikaisempaan nähden.
ZoneAlarm  palomuurin 10.1.065 version  käyttöruudut ja kontrollit tuntuvat selkeästi huonommilta kuin edellisissä versioissa. Vai onko se vain tottumiskysymys??  Osin, mutta kyllä tässä on nähtävissä selvästi käyttäjävihamielisyyttä.  Laitteista ja ohjelmista tehdään vaikeita suurelta osin sen takia, että halutaan lisätä käyttäjien avuttomuutta ja sitouttaa heidät tähän Windows-tuotteiden maailmaan.  Turva-ohjelmat elävät ainoastaan, jos käyttäjät tuntevat olonsa turvattomiksi.

Nämä palomuuri-ohjelmien asetukset saattavat olla aloittelevalle verkon virittäjälle ongelmallisia.
Vaihtoehto?  Ne ovat nämä Open ym. standardin tuotteet, joita hiljalleen tehdään.  Latasin nyt PCToolsin turva-ohjelman koekäyttöön.  Mutta kyllä tämä Zone toistaiseksi tehtävän täyttää.  Tänään huomasin, että Zonehan se oli, joka esti Windows-kotiverkon muodostamisen koneideni välille.  Nyt sekin on kunnossa, kirjoitan siitä jossakin vaiheessa. Kotiverkon muodostamisen ajaksi jouduin Zonen laittamaan aluksi pois päältä.
.

1 kommentti:

  1. latasin juuri uuden zone alarm version,minusta parempi kuin entinen,näytää toimivan eikä ilmoittele jatkuvasti,toimii varmaankin huomaamatta taustalla,eikä hidasta konetta

    VastaaPoista

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.