Testing Java-Script

keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Haluan perustaa tiedostoilleni toisen Julkinen-kansion

Kuinka perustan toisen Julkinen-kansion, joissa käyttäjillä ja ohjelmistoilla olisi samat oikeudet kuin alkuperäisessä Julkinen-kansiossa?    Tämä on vain ATK-Nörttejä varten.

Nykyinen Julkinen-kansioni alkaa olla täynnä hakemistoja, 23 kpl.  Se muuttuu hankalasti selattavaksi.  Ja muiden käyttäjien olo vaikeutuu, jos Julkinen on täynnä minun ohjelmointi-juttujani.   Alihakemistoa taas en halua tehdä, kun tahdon pitää hakemistopolut lyhyinä.  Omiin data-hakemistoihin en halua tallettaa dataa, koska niiden käyttö hankaloittuu Windows-käyttöoikeuksien takia.  Kun menen toisella käyttäjätilillä, niin en pääse tietoihini käsiksi.

Ohjelmointi-alue on minulla nyt kasvamassa niin isoksi, että myös varmistusten takia sille olisi hyvä saada oma paikkansa.  KÄYTTÄJÄT-kansio Windowsissa sisältää tavallisesti vain Administrator, Julkinen ja eri käyttäjien kansiot.  Sinne voisi siis vallan hyvin perustaa lisää jaettavia kansioita.  Tällainen kansio voisi monelle käyttäjälle olla kätevä esim. eri perheenjäsenien kuvien jakamista varten.  On pitkä prosessi, jos Windows antaa uudelle käyttäjälle käyttö-luvan esim. 30 Gigan kuva-kansioon.

Julkinen-kansiossa on erityisiä ominaisuuksia, eikä niiden siirto uuteen kansioon kai onnistu ihan suoraan.  Vai löytyisikö jostakin nappi; "Kopioi kansion ominaisuudet".

Luulen, että seuraavaa tietokonetta asentaessani otan Julkinen-kansiosta valmiiksi pari kopiota, jotka nimeän jollakin luontevalla tavalla.  Menisiköhän nämä jakamis/Suojaamis-asetukset silloin riittävän avoimesti; tulisiko näistä uusista kansioista ominaisuuksiltaan samanlaiset, kuin Julkinen-kansiosta.
    Julkinen Kansio (Paina Hiiri-2-näppäintä)   minaisuudet Suojaus ja jakaminen.  Sieltä löytyy tarvittavat asetukset, joilla tämän jaon voi määritellä.  Pitää jossakin vaiheessa tutkia...

JULKINEN-KANSION ERITYISOMINAISUUDET JAKAMISESSA JA SUOJAUKSESSA
Luoja-Omistaja      Erikois-oikeudet
KomentoJono        Erikois-Oikeudet
Vuorovaikutteinen  Erikois-Oikeudet
Palvelu                   Erikois-Oikeudet
Näillä neljällä ryhmä-käyttäjänimellä on siis Julkinen-kansiossa ERITYISOIKEUDET.  Kun perustin Julkinen-kansion rinnalle uuden kansion, niin siinä ei noita käyttäjäryhmiä edes mainittu.  On siis sukellettava hieman syvemmälle Windowsin määrityksiin, jos tahtoo...  Varoitus; Näiden tietojen muuttaminen aiheuttaa kansion tietojen päivitystä, joka voi kestää kauankin.  Joitakin tietoja pääsee helposti muuttamaan, mutta tässä vaiheessa tämä vaikuttaa niin hankalalta, että taidan jättää homman.  Odottelen uutta tietoa asiasta.   

JOKU, JOLLA ON JULKINEN KANSIO VAIN MUUTAMAN GIGAN SUURUINEN, VOISI AUTTAA SENVERRAN, ETTÄ OTTAISI SIITÄ MUUTAMAN KOPION.  Ja sitten voisi tänne ilmoitella, siirtyvätkö nuo erikois-oikeuksin varustetut käyttäjä-määritykset uusiin kansioihin.

Netistä en suoraan löytänyt asiaan liittyvää tietoa ja tässä hässäkässä tämä asia jää minulta hieman kesken.  Käytännön ongelmana minulla nyt on, että Uusi Dart-editori ei toimi, ennenkuin muutan tuon Uuden Ohjelmointi-kansion turva- ja jakamis-asetuksia.   Jahkaillaan siis ja tarkkaillaan.
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.