Testing Java-Script

sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Heikin herkkusinappi, Joulun kermainen erikoisherkku

Sinappi-ohjeeni on kadoksissa! 
Tämä oli aikanaan suosikkimme, nykyään, kun näen ruoka-ohjeessa sanat;  2 dl kermaa,  minä kavahdan ja käännyn.  Nyt on sitten pakko laittaa ohje verkkoon, kun kertakaikkiaan en löydä sitä pientä lappusta, jolla tämä oli...   ja olikohan tämä suoraan Coleman-purkin kyljestä???  Ei ollut...

Aineet olivat suunnilleen (?!) niin, että   2 dl kermaa,   2 ?? kananmunan keltuaista,   sinappijauhoa 2 dl??,  valkoviini-etikkaa tl ?, mausteita ?? oliko valkopippuria?   Vehnäjauhoa ??  Perunajauhoa EI?,
Tästä on varmaan joku tärkeä osa jäänyt pois...
En kertakaikkiaan nyt löydä lappua, ei sitä tietokoneellakaan ole...
Ehkä joku lukijoista voisi sanoa, mitä tuosta reseptistä puuttuu...
Mutta luulen, että saan tämän ohjeen jossakin vaiheessa päivitettyä...

MUTTA OLENNAISTA tämän teossa on tapa, jolla se keitetään.  Aineet kannattaa ensin jossakin muovikupissa vatkata tasaiseksi.  Sitten ne kaadetaan kattilaan ja aloitetaan kuumentaminen.  Seos kiehautetaan kokonaan, mutta sitä EI keitetä.  Puulastalla on sekoitettava kattilan pohjaa (lopussa kiivaasti).  Minä aikoinaan tein näitä ohutpohjaisessa kattilassa, ehkä nykyisissä paksupohjaisissa onnistuisi paremmin.
     Ja siis on huolehdittava, että kattilan pohjaa sekoitetaan, kaavitaan, ettei se kuumene liikaa.

KIEHUMISHETKI on hyvin ratkaiseva.  Silloin on erityisen hyvin sekoitettava.  SAMALLA ON VAROTTAVA, ettei höyry mene silmiin, sillä se voi olla hyvin pistävää.  Kun seos on kokonaan kiehahtanut, se otetaan välittömästi pois levyltä ja sekoittamista jatketaan.
Valmis seos laitetaan tiiviisti pieniin lasipurkkeihin, joita tuttavat sitten pyytelevät jo Joulukuun alusta lähtien maistiaisiksi.

MUTTA NYTPÄ KEKSIN, että työkalukaapissa täytyy olla romusäiliönä vanha sinappipurkki ja siellä...ei, ei siinäkään sitä ohjetta ollut.
Mutta uskokaa, että tästä tulee hyvää.  Herkkusinappia vedetään paksulti lenkkimakkaran päälle.
Ja kolesterolit lähtevät kiitämään... Mutta ei se mitään, Jouluna täytyy herkkuja olla.
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.