Testing Java-Script

keskiviikko 17. elokuuta 2011

Canon kamerat eivät osaa kääntää kuvia, vaikka lupaavat.

Kun kameran ottaa taskusta, se välttämättä ei heti aisti uutta asentoaan.  Tuntuu siltä, että pieni ravistaminen auttaa tähän ongelmaan.  Kameran sisäinen tunnistin saattaa 2 vuotta vanhassa IXUS 90-IS kamerassani olla jo ruostunut (?).   Mutta jos muistaa ravistella, niin se on useimmiten auttanut.  Tuttavillani on erimerkkisten kameroiden kanssa samanlaisia ongelmia.

Yritän etsiä uutta kameraa, Canon IXUS 1000 HS vaikuttaisi muuten hyvältä, mutta sen akku ei sovi muihin kameroihimme.  Pitäisi olla -5LHP akku (NB-5L).  Enkä Canonin sivuilta keksi, miten löytäisi muut kamerat, joihin tuo akku sopisi.
                        (Minulla on myös yksi Hähnel tarvikeakku HL-5LHP Canon Type)
Canon kamerani typerä salamavalo on pilannut monta hyvää tilannekuvaa.  Pelkään pahoin, että tässäkin on sellainen.  IXUS 90-IS:ssä sitä ei saa millään menu toiminnolla pysyvästi pois päiviltä.  Tekniikan maailma on näköjään testannut tuon 1000 HS mallin.

Lähetin palautelomakkeessa Canonille kyselyn tuosta akku / kameratyyppi.
Mihin Canonin kameroihin juuri tämä akkutyyppi sopii? 

Sivuiltanne ei löydy tietoa esim. akkujen sopivuudesta eri kameroihin.
Mihin kameroihin akku NB-5L sopii?   Minulla se on IXUS-90-IS kamerassa ja Powershot kamerassa. Seuraavaa kameraa ostaessani haluaisin, että vanhat akut sopivat uuteenkin kameraamme. 


Vastaus tuli noin puolessa tunnissa:    Kameroita joihin ko. akku sopii, on eri ryhmissä 11,   7,  21 ja  2  eri mallia.  Siis 41 eri mallia...    Ja:  
Sivuiltamme http://www.canon.fi/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_Camera/index.aspx löytyy uusien kameroiden tuotetiedoista mitkä akut mihinkin kameraan sopivat.


http://www.canon.fi/Support/System/Search.aspx?TcmUri=tcm:22-650994&SearchType=3 
Oikeammin tämä on:  Lista kameroista, joihin tietty akkumalli sopii.
Täältä siis sain listan 16 kamerasta, joihin tuo kyseinen akku, NB-5L, sopii.

Nykyinen kamerani alkaa olla lopuillaan; joskus joutuu minuutinkin räppäilemään sitä, ennenkuin se suostuu ottamaan muuta kuin 70%:sti mustia kuvia.  Mutta nyt kun kesän tärkeimmät retket ovat ohi, niin kameran ostamisella ei ole kiirettä.
Katsoin Hintaseuranta.Fi hinnaksi 219-353 €     Ehkäpä syksyn ruska kypsyttää päätökseni...
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.