Testing Java-Script

sunnuntai 7. elokuuta 2011

Mökillä kolmen kuukauden tauon jälkeen

Helteiset kesäpäivät olivat minulle melkoisen passiivista aikaa noin liikunnan merkeissä.  Nyt vasta tuntuu, että hieman elpyy ja syntyy halu olla liikkeessä....

Mökille tullessani oli jopa hieman viileä tunnelma, 18 astetta.  Pientä lehtipuuntaimea oli puskenut kuoppaiselle nurmikolle joka vaati muutenkin viikatoimista.  Ja olen myös saanut oppia siinäkin asiasssa, että haravaointi on tärkeätä myös nurmikkomaan pitämiseksi tasaisena.  Ja lintujen pesintä oli siis tältä kesältä ohi.  Minulle oli pienoinen järkytys huomata, että emme kesä- heinä ja elokuussa olleet kertaakaan käyneet täällä.  Eikä ole varmaan ainoa vähälle käytölle jäänyt mökki.  Ensimmäisenä iltana en pitänyt tulta;  tukalan hellekesän muisto oli liian lähellä.  Eikä ollut radiota, ei rommipulloa lohtuna.
     Eikä niitä tarvinnut.  Täällä olin nyt luonnon keskellä rauhoittumassa.

Mutta ei toki ilman verkkoa; Käytin Twitteriä ja Readeria ym. puhelimella lähes pari tuntia päivässä.  Minulla oli pieni tietokone, josta latasin puhelimeen lisää virtaa.  Se taisi onnistua 3-4 kertaa.  Ja parin päivän päästä tuli sitten jo vaimokin autolla paikalle ja lataus muuttui säännöllisemmäksi.  Nettitikkua emme sensijaan saaneet toimimaan; vain 2G verkko oli käytettävissä.  ZTE-puhelin osoittautui ihan riittäväksi yhteydenpitovälineeksi.  Identica:sta en ole vielä onnistunut seulomaan riittävän kiinnostavaa sisältöä.  Muita ohjelmia käytin myös jonkin verran.  Androidissa ei näköjään vielä ole KuvaBlogi-ohjelmaa; sinne kirjautuminen oli näinollen hieman hankalaa...

Töitäkin innostuin tekemään; vajojen siivousta ja puunrunkojen kuorimista.  Kompostit alkavat olla täynnä, mutta eivät oikein toimi...   Minnekä syksyn lehdet sijoittaa?  Koivujen varjossa oleva omenapuu oli yllättäen tuottanut 12 omppua.  Kuvia taisi tulla vaatimattomasti hieman toistasataa 5 päivän aikana. Erityisesti korte-kuvat viistovalossa olivat mukavia.  Sadetta tuli muutaman tunnin ajan ryöpsyttämällä, ei niin kauaa, että olisi voinut roskia polttaa.  Alkupäivien hiljaisuudessa oli kirjoittamiselle upeat olosuhteet.  Tosin ei ollut käytettävissä kuin värillisiä piirustuspapereita... Outoa!

Torilla oli joku tapahtuma aidatulla elueella.  Ja Tammelassa olisi ollut Hakkapeliitta-päivät.  Kumpaankaan emme osallistuneet.
Pitäisiköhän joskus hankkia mopo?  Kun kerta tänne eivät bussit kulje...
Kotimatkalla näimme lähes 30 viimevuotista heinäpaalia pellonpientareella.  Mitä niille tehdään?
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.