Testing Java-Script

lauantai 31. heinäkuuta 2010

Googlen GMail on iso ja hieno ohjelma, mutta se vaatii perehtymistä.

Gmail on upea, mutta vaatii perehtymistä. Siirtyminen kerralla tekniikassa ja ajattelussa viisi vuotta eteenpäin ei ole helppo askel. Ohjelma on kuin eri vuosikymmeneltä verrattuna aikaisempiin käyttämiini ohjelmiin. Sen liittymän omaksuminen vaatii aikaa mutta se kyllä kannattaa. Olen hieman hämilläni, en saa selvää kuvaa tilanteesta; mitä minulle on lähetetty, mitä itse olen lähettänyt? Liikenteeni laajenee, lähetän itselleni muistutukseksi sähköposteja eri palveluista ja minulla on nyt useita ryhmiä ja luokituksia eri asioissa. Kaikki tämä vaatii kokonaan uudenlaista ajattelua.
Opettelen tätä käyttöliittymää renkkaamalla; siirryn valikoista toiseen ja taas takaisin, katselen, mietin ja yritän sisäistää, mitä eri valikoiden takana on. TÄMÄ ON ISO OHJELMA. Siihen on siis varattava aikaa. Pelkään vain, että joku asia hukkuu. Osa saapuneista posteista on vielä edellisessä postitusohjelmassa. Pitääkö minun tehdä kirjallinen tilanneselostus tärkeimmistä käymistäni kirjeenvaihdoista? Siltä se hieman näyttää.

Aamulla konettamista pienillä tauoilla 7 tuntia. Lähetin pari Picasa-kutsua albumeihini. Varmistaako Google, että vain ko. Postin käyttäjä pääsee albumiin? Voiko tuon linkin laittaa yleiseen jakoon? Enpä tiedä sitä.

Klo 10.15 75 % varmistettu 18 Gigatavusta. Varmistuksessa meni jotakin pieleen. Vain tavanomaiset tiedot; 1 Giga varmistettiin. Ei siis Media-Playerin eikä Picasan tiedostoja. Ehkä se on tarkoituksenmukaista. Oliko ne salattuja vai oliko niillä ohjelmilla oma varmistusstrategiansa? En ole edes kokeillut, että toimiiko Media Playerin luettelot eilisten poistojen jälkeen.

Palasin kotiin. Klo 18.40 Tikku sisään. Noin 8 min kuluttua olin verkossa, en paljoa renkannut Etanatikkua, kunhan rahassa odottelin. Verkkoa ei aluksi mukamas meinannut löytyä ollenkaan.

Jaoin Google Readerin syötetilauksia eri kansioihin. Aiemmin ne olivat yhtenä klönttinä kaikki. Nyt piti perheenjäsenelle perustaa oma hakemisto, kun hän ei vielä halunnut ottaa Google-tunnusta itselleen. Siinäpä sitä oli puuhaa. Saa nähdä, ovatko syötteet kätevämpiä käyttää tällä tavalla. Muutama tunti riittänee näin illaksi tätä lajia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.